Huippusuosittu Diili-ohjelma palaa televisioon 22. helmikuuta Jaajo Linnonmaan juontamana.

Linnonmaan neuvonantajina ohjelmassa toimivat hänen yhtiökumppaninsa Toni Lähde ja Juice Barin omistaja Noora Fagerström.

Tuoreella Diili-kaudella etsitään Linnonmaan yrityksille kehitysjohtaja.

– Haluan löytää yritysteni kehitysjohtajaksi ihmisen, jolta voin kysyä neuvoa ja mielipiteitä mihin tahansa. Henkilön, jolla on uusia näkemyksiä ja ideoita. Kaikista eniten haluan löytää hyvän tyypin, jonka kanssa on kiva painaa duunia ja luoda menestyskonsepteja, Linnonmaa toteaa Nelosen tiedotteessa.

Nelonen esittelee Diili-ohjelman kilpailijat näin:

MARKO LOUKASKORPI

Kuva: Nelonen

Operatiivinen johtaja
37
Helsinki

Marko työskentelee Helsingin yliopiston Tiedekulman operatiivisena johtajana ja pyörittää Tiedekulman toimintaa ja tapahtumia. Koulutukseltaan Marko on kauppatieteiden maisteri, ja hän opiskeli myös teatteritaidetta Teatterikorkeakoulussa. Hänen vahvuuksiinsa kuuluukin lyömätön yhdistelmä luovuutta ja bisnesälyä. Vapaa-ajallaan Marko on intohimoinen matkustelija, ja hän on asunut Vietnamissa, Venäjällä sekä Intiassa. Markon juuret ovat Kangasalla.

ARIEL KEISA

Kuva: Nelonen

Kuljetus- ja teknologia-alan yrittäjä
25
Helsinki

Nuoresta iästään huolimatta Ariel toimii omistajana taksi- ja logistiikka-alan yrityksessä, joka työllistää parikymmentä ihmistä. Lisäksi Ariel on osakkaana kahdessa startupissa, joihin hän toivoo tulevaisuudessa voivansa keskittyä enemmän. Ariel harrastaa vapaa-ajallaan golfia, padelia sekä kuntosalitreeniä. Koulutukseltaan Ariel on ylioppilas. Arielin motto on: ”Elämä on yhtä yrittämistä!”

SOINTU BORG

Kuva: Nelonen

Tapahtuma-alan yrittäjä
28
Helsinki

Bimbo Oy -ohjelmasta tuttu Sointu on kokenut yrittäjä. Sointu pyörittää emännöinti- ja vip-tapahtumayritystään, ja hänen missionaan onkin tehdä alasta arvostettu ammattilaji. Kauppatieteiden maisterin vahvuuksia ovat hänen laajat verkostonsa ja kontaktinsa. Sointua motivoivat kilpaileminen ja mahdollisuus kehittää itseään. Vapaa-ajallaan Sointu soittaa 39-kielistä konserttikannelta ja hakee vastapainoa kiireiselle työelämälle luonnon helmasta. Soinnun motto kuuluu: ”Älä tuomitse kirjaa kannen perusteella”.

PASI KARJALAINEN

Kuva: Nelonen

Henkilöstö- ja hammaslääkäripalveluiden tuottaja
49
Tampere

Pasi on tehnyt pitkän uran yrittäjänä ja pyörittää nykyään kolmea menestynyttä hammaslääkärikeskusta. Elämän koulun käynyt Pasi on todellinen myyntitykki ja rohkea riskin ottaja. Pasi on asunut Filippiineillä ja kunnostautunut menneisyydessään myös ravintola-alalla. Pasi haluaa näyttää kaikille epäilijöille, että myös ilman koulutusta on mahdollista ponnistaa pitkälle. Miehen motto kilpailua ajatellen kuuluu: ”It ain’t about how hard you hit. It’s about how hard you can get hit and keep moving forward!”

PETRI MATERO

Kuva: Nelonen

Markkinointialan yrittäjä
43
Helsinki

Kajaanista lähtöisin oleva Petri on sukkuloinut vuosia mainos- ja markkinointimaailmassa ja lähtee nyt tavoittelemaan kehitysjohtajan pestiä Jaajon yritysiryppäässä. Petri harrastaa intohimoisesti rock-musiikkia ja luotsaa omaa nimeään kantavaa yhtyettä. Luovuudestaan tunnettu Petri kertoo, ettei osaa unelmoida mutta uskoo kohtalon seuraavan tekoja. Petrin motto kilpailuun on: ”Ole oma itsesi, laita aina kaikki peliin ja anna osaamisesi ja uteliaisuutesi hoitaa loput”.

EMMA KOLPPANEN

Kuva: Nelonen

Markkinointivalmentaja
37
Espoo

Emma on kauppatieteiden maisteri, joka on tehnyt HR-töitä, markkinointia ja vastannut koulutusteknologiasta. Oppia työhönsä hän on hakenut aina Etelä-Korean Soulista saakka. Vapaa-ajallaan Emma nauttii matkustelusta asuntovaunulla sekä viihtyy luonnossa uuden polkujuoksuharrastuksensa parissa. Espooseen kotiutunut jyväskyläläinen nauttii jännityksestä ja lähtee seikkailunnälkäisenä haastamaan itsensä ja muut Diili-kilpailijat. Emman motto kilpailuun ja elämään on lainattu Minna Cnathilta: ”Kaikkea muuta kunhan ei vaan nukkuvaa, puolikuollutta elämää!”

HELENA HALLANORO

Kuva: Nelonen

Sisustusarkkitehti, tilasuunnittelupäällikkö
53
Helsinki

Sisustusarkkitehtina ja esimiehenä uransa tehnyt Helena on työskennellyt USA:ssa, Japanissa ja Dubaissa. Helenan vahvuuksiin kuuluukin ymmärrys kansainvälisistä työyhteisöistä ja bisneskulttuurista. Itsevarma ja kokenut Helena sanoo lähteneensä kisaan aitona omana itsenään, joten hän ei pelkää tosi paikan tullen puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Vapaa-aikaansa Helena viettää mieluiten golfaten sekä kuntosalilla treenaten. Helena kertoo olevansa rohkea heittäytyjä ja uskoo siihen, että tapahtui kisassa mitä vaan, mitään ei kannata katua!

HEIDI HOLMAVUO

Kuva: Nelonen

Rikoskirjailija, toimittaja
38
Tampere

Heidi on rikoskirjailija ja toimittaja. Hän on kouluttautunut alun perin ensihoitajaksi ja työskennellyt vuosia pelastuslaitoksella. Vuosien mittainen viranomaisyhteistyö ja hitiksi nousseen Karhuryhmä-kirjan kirjoittaminen ovat koulineet Heidistä taitavan rikoskirjailijan. Vapaa-ajallaan tamperelainen Heidi harrastaa nyrkkeilyä. Diiliin Heidi lähti mukaan, koska haluaa kehittää itseään poistumalla omalta mukavuusalueeltaan. Hän uskoo erottuvansa edukseen muista kilpailijoista erikoisella taustallaan.

JANNE IMMONEN

Kuva: Nelonen

Kiinteistöalan yrittäjä, kirjailija, toimitusjohtaja
40
Varkaus

Janne on maailmalta oppeja kerännyt motivaatiopuhuja, omakustannekirjailija, hotellin omistaja ja suosittu tubettaja, jonka mainetta niittänyt slogan kuuluu ”Rock your day”. Janne pyörittää menestynyttä kalustettujen asuntojen bisnestä ja suunnittelee uusia bisnesaluevaltauksia. Janne tunnustautuu Jaajon faniksi ja lähtee kilpailemaan täydellä teholla saadakseen unelmiensa työpaikan idolinsa rinnalla.

SEBASTIAN FRANCKENHAEUSER

Kuva: Nelonen

Tuotepäällikkö
29
Helsinki

Sebastian on todellinen monitoimimies, joka työskentelee liiketoiminnan johtajana, toimii useissa luottamustoimissa ja on myös aktiivisesti mukana kunnallispolitiikassa. Koulutukseltaan Sebastian on ylemmän ammattikorkeakoulun suorittanut tradenomi. Vapaa-aikanaan Sebastian toimii vapaaehtoisena palomiehenä sekä nauttii matkustelusta. Sebastian lähtee kisaan tavoittelemaan voittoa, ja sitä silmällä pitäen hän on katsonut kaikki Diilin aiemmat kaudet. Sebastian uskoo sanontaan ”Älä tee koskaan samaa virhettä kahdesti”.

JENNI PIRHONEN

Kuva: Nelonen

General Manager
35
Hollola

Jenni toimii General Managerina ja johtaa 18 ravintolaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Määrätietoinen Jenni on ponnistanut pitkälle, sillä hänen uransa on jatkunut katkeamatta aina siitä asti, kun hän meni lukiolaisena töihin McDonaldsiin. Jenni kuvaa olevansa aina valmis heittäytymään uusien kokemusten ja haasteiden pariin. Hän tavoittelee Diili-kilpailun voittoa sata lasissa. Jennin määrätietoista elämänasennetta kuvaa esimerkiksi se, että hän päätti juosta 52 kilometrin ultrajuoksukilpailun vain yhden vuoden harjoittelu takanaan.

MARTIN KALLIOLA

Kuva: Nelonen

Social Media Specialist
30
Espoo

Martin on entinen ammattilumilautailija, joka työskentelee nykyään somekouluttajana ja start up -maailmassa. Martin tunnetaan myös Blokess-sketsiryhmästä, jonka ansiosta hän on tottunut esiintyjä. Martinin vahvuuksia ovat hänen laajat kontaktiverkkonsa, sosiaalisen median tuntemuksensa sekä kiinnostus tietotekniikkaa kohtaan. Martin on koulutukseltaan kauppatieteiden kandidaatti. Martinin motto kuuluu: ”Mulla on yks vaihde, ja se on täysiä!”

INKA ISOTALO

Kuva: Nelonen

Toimitusjohtaja
36
Helsinki

Kauppatieteiden maisteri Inka on todellinen maailmankansalainen. Inkan työ miehensä Mika Kallion asioidenhoitajana on vienyt häntä ympäri maailman. Matkalaukkuelämä on opettanut Inkalle neuvottelutaitoja ja tuonut tälle laajan kontaktiverkoston. Vapaa-aikaansa muun muassa moottorikelkan ratissa viettävän Inkan yhtenä haaveena on osallistua moottorikelkkailun naisten SM-sprint osakilpailuun, ja hän haluaa kannustaa myös muita naisia moottoriurheilun pariin. Inka heittäytyy Suomen vaativimpaan työhaastatteluun täysillä ja hakee uralleen uutta suuntaa.

TARU KAARTINEN

Kuva: Nelonen

Hää- ja tapahtumasuunnittelija
24
Helsinki

Taru on nuori toimitusjohtaja, joka pyörittää omaa hää- ja tapahtumasuunnitteluyritystä. Torniosta pääkaupunkiseudulle kotiutunut Taru on rempseä ja puhelias Lapin likka, jonka positiivinen ja hyväntuulinen olemus tarttuu helposti hänen ympärilleen. Luonteeltaan Taru on tiimipelaaja ja haluaa tsempata kaikkia aina parhaaseen suoritukseen, mutta on valmis taistelemaan kilpailun voitosta tosissaan. Kansainvälisesti tunnetun yrityksen pyörittämisen ja kulttuurituotannon opintojen ohella Taru viettää vapaa-aikaansa ystävien kanssa, kuntosalilla, self help -kirjallisuutta lukien tai elokuvia katsellen. Ylioppilaaksi ja muusikoksi kouluttautuneen Tarun päivittäiseen elämään kuuluu myös laulaminen. Tarulle tärkeitä asioita ovat muun muassa feminismi ja ihmisoikeudet. Taru on Diilin historian nuorin kilpailija Suomessa.

Lue myös:

Aku Hirviniemen kuntosalivideo naurattaa somessa – pilaili Jaajo Linnonmaan kustannuksella: ”Tänään oli treenissä poikkeukselliset kannustimet”

Oliko Jaajo Linnonmaan tyly kuitti tarkoitettu Juha Perälälle? Aamulypsyn kuulijat ihmeissään!

Lähteekö Jaajo Linnonmaa Helsingin pormestarikisaan? Aamulypsy-juontajan asettama 30 000 tykkäyksen rajapyykki ylittyi!