Laulaja ja lauluntekijä Arttu Wiskari, 36, avautuu Iltasanomien haastattelussa kuluneesta vuodesta ja myöntää sen olleen artistille ja yrittäjälle hankala.

– Se oli ihan perseestä. En tiedä, miten muutenkaan sitä sanoisi. Tämä on ollut rankkaa muillekin aloille kuin musiikkialalle, Wiskari kertoo Iltasanomille.

Hän avasi kesällä 2019 Wiskarila -nimisen ravintolan Espooseen ja korona vaikutti ravintolan toimintaan suuresti. Yhtään työntekijää miehen ei onneksi tarvinnut lomauttaa tai irtisanoa. Tärkeintä on ollut, että hän ja muu henkilökunta ovat muovautuneet rajoitteiden tuomiin muutoksiin.

– Mikään ei olisi niin ikävää kuin että joutuisi sanomaan työntekijöille, että sori ei tarvitse enää tulla töihin, Wiskari kertoo.

– Kaikille on tiskarista ravintolapäällikköön onneksi löytynyt töitä. Olemme esimerkiksi kuljettaneet erilaisia kimaroita jengille himaan ja tehneet vaikkapa vappu- ja jouluannoksia.

Koronan takia kaikki ravintolan normaalit iltatyöt on kuitenkin menetetty ja myös Wiskarin nelihenkisen perheen henkilökohtainen talous on ollut lujilla.

– Minullahan menevät vanhaksi ravintolassa olevat kaikki kiljumenetelmällä valmistetut viinat ja siinä voidaan vetää 20 000 euroa vessanpöntöstä alas, mies toteaa.

– Onhan sitä joutunut naftisti olemaan. Olen onneksi luonut itselleni ihan onnellisen aseman, etten ole laskenut kaikkia kortteja musabisneksen varaan. Minulla on onneksi muitakin töitä, joita pystyn tekemään.

Wiskarilla on yhdessä vaimonsa Pauliinan kanssa perheyritys, joka pyörittää iltapäiväkerhoja. Pauliina toimii yrityksen toimitusjohtajana ja Wiskari on yrityksessä osakkaana. Lisäksi miehellä on viisi muuta yritystä, eikä hän ole koskaan laskenut sen varaan, että elättäisi itsensä vain musiikilla.

– Kyllä musa on se ensimmäinen, mikä jää sitten pois näistä bisneksistä. Tämä on jonkin aikaa hauskaa ja tästä on oikea elämä kaukana.

Arttu Wiskari on ehdokkaana toukokuussa järjestettävässä Emma Gaalassa peräti viidessä ehdokassarjassa, joita ovat vuoden artisti, albumi, biisi, iskelmä ja yleisöäänestys.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

Vuoden 2020 Emma-ehdokkaat julki – läpimurron tehnyt artisti kahmi kuusi ehdokkuutta!

Anna: Juha Tapion ilon ja surun sapattivuosi: ”Tulen takaisin, kun sen voi tehdä vapain mielin”