Kuuluisa elokuvaohjaaja Olli Saarela on ajautunut mittaviin talousvaikeuksiin. Ilta-Sanomat uutisoi hiljattain Saarelalla olevan ulosotossa kymmenien tuhansien eurojen edestä maksamattomia vuokria.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Saarela on asunut vuosien 2014 ja 2012 välisenä aikana useissa vuokra-asunnoissa Helsingin keskustan arvoalueilla maksamatta vuokriaan. Maksuja on neljästä eri vuokra-asunnosta jäänyt rästiin lähes 60 000 euron suuruinen summa.

Vuokrarästien lisäksi Saarelalla on ulosotossa myös muun muassa jäännösveroja, pysäköintivirhemaksuja ja lähes 15 000 euron elatusavut.

Ilta-Sanomat kertoo, että Saarelan vuokranantajat ovat joutuneet purkamaan vuokrasopimuksia käräjäoikeuden kautta. Vuokrarästejä ei ole mahdollista periä ulosoton kautta, sillä Saarela on todettu varattomaksi.

Artikkelissaan Ilta-Sanomat haastatteli erästä vuokranantajaa, joka on joutunut pettymään karvaasti Saarelan toimintaan. Kuukausitolkulla erääntyneet vuokrat tulivat vuokranantajalle yllätyksenä.

– Olimme varomattomia ja ajattelimme, että kyllähän tuollainen henkilö rahat jostakin kaivaa. Jos olisimme tienneet varattomuudesta, olisimme toimineet nopeammin emmekä vasta kuukausien jälkeen, vuokranantaja toteaa Ilta-Sanomille.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Olli Saarela lukeutuu Suomen menestyneimpiin elokuvaohjaajiin, joka on sittemmin kuitenkin ajautunut taka-alalle kulttuuripiireissä. Nykyisin Saarela pitää varsin matalaa profiilia julkisuudessa.

Saarela on uransa huippuvuosina ohjannut useita suomalaisia elokuvaklassikoita, kuten Rukajärventie, Bad Luck Love, Rölli ja metsänhenki sekä Harjunpää & Pahan pappi.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös:

Näyttelijä Kirsi Ylijoki esitteli uuden rakkaansa – pariskunnalla ikäeroa 20 vuotta!

Saimi Hoyerin suuri suru – “Lähdit matkaan lempikukkiesi vanamoiden tuoksuessa harjulla”