IS: Pave Maijasen merkkipäivää varjostaa parantumaton sairaus: ”Aika huteraa alkaa meno olla”

Muusikko Pave Maijanen täyttää torstaina 70 vuotta. Juhlintaa varjostaa vuoden 2018 syksyllä todettu ALS -sairaus, joka rappeuttaa lihasten toimintaa ohjaavia liikehermosoluja.

– Tää ALS on nakertanut mua syksystä 2018 asti, ja aika huteraa alkaa meno olla, Pave kertoo Iltasanomille.

Muusikon soittimet menivät myyntiin viime syksynä, kun kädet eivät enää pelanneet.

– Mutta ei siitä huonoja fiiliksiä tullut. En ole keräilijä, ja nuo skitat, bassot ynnä muut menivät hyviin käsiin. Laulu hiipui samaan tahtiin. En muutenkaan tunne katkeruutta, vaan enemmänkin kiitollisuutta kaikesta, mitä on nähty ja koettu.

Takana mittava ura

Pave löysi muusiikin jo nuorena  ja on laulanut niin kauan kuin muistaa.

– Sehän on aluksi matkimista, radio oli mystinen loota pienelle kakaralle. Olavi Virrasta lähtien kaikki musa, mitä sieltä tuli, teki syvän vaikutuksen ja mukana hoilattiin, Pave kertoo.

Mies on soittanut monissa bändeissä nimenomaan bassoa ja hallitsee ammattimaisesti kaikki bändisoittimet, mutta on myös äärettömän taitava laulaja ja lauluharmonioiden tekijä ja osaaja. Suomimusiikin historiaan ovatkin jääneet muun muassa kappaleet Lähtisitkö ja Jano sekä 70-luvun räväkkä rockveto I’m Gonna Roll.

– Kyllä rokki ja iskelmä vaativat laulajalta omanlaisensa asenteen ja tekniikan. Näin voin sanoa, koska noita molempia alueita on melkoisesti koluttu.

Pave on nähnyt suomalaisen rockin ja popin myös laajemmin toimiessaan stuodiotuottajana muun muassa Hurriganesille ja Dingolle sekä toiminut rakentavasti ja tuloksekkaasti Pembroken, Remu Aaltosen, Neumannin kuin myös Smackin ja Ballsin katu-uskottavien rokkareiden kanssa.

– Minussa on diplomaattista joustavuutta. Uskon, että mielipiteitäni on kunnioitettu, pave toteaa.

Uran käännekohtia

Pave edusti Suomea Euroviisuissa vuonna 1992 omalla sävellyksellään Yamma Yamma, jonka sanoitus oli Hectorin. Kappale sijoittui viimeiseksi ja siitä alkoi uran laskukausi josta muusikon ura nousi uuteen suosioon Mestarit kokoonpanon myötä. Paven, Kirkan, Hectorin ja Pepe Wilbergin kokoonpano veti vuosituhannen vaihteessa täyteen niin Hartwall Arenan kuin olympiastadioninkin.

Torstaina Pave juhlii kuitenkin 70-vuotista taivaltaan nautiskellen. Juhlinnassa ovat mukana Paven pitkäaikainen puoliso Liisa sekä lapset ja lapsenlapset.

– Synttäripäivänä aion kulauttaa yhden tiukan IPAn!


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.