Elokuvaohjaajan pojalle yhteistyö isän kanssa on ollut monella tapaa merkityksellinen.

Luokkakokous 3 -elokuvan viimeinen kuvausviikko on parhaillaan käynnissä ja ohjaaja Renny Harlinin lisäksi kuvauksiin on osallistunut myös Rennyn poika Luukas Harlin, 22. Luukas on toiminut kuvauksissa tuotannon avustajana.

Los Angelesista saapunut Luukas kertoo Iltasanomille kuluneen kesän olleen unohtumaton ja merkityksellinen.

– Kesä Suomessa on ollut uskomaton kokemus. Kyseessä on pisin aika, jonka olen viettänyt täällä. Olen nähnyt ja kokenut niin paljon, Luukas hehkuttaa IS:lle.

Nuori mies on innostunut työstään elokuvan kuvauksissa ja yhteistyö isän kanssa on sujunut saumattomasti.

– Se on kovaa työtä. Juoksen ympäriinsä ja huolehdin, että hommat hoituvat ajallaan. Olen nauttinut siitä todella paljon.

Haaveena oppia suomen kieli

Yhdysvalloissa ja sittemmin Kiinassa vaikuttanut Renny on viimeksi kuvannut Suomessa 34 vuotta sitten. Luukas on aiemmin vieraillut Suomessa vain lyhyesti. Suomen kieli ei pojalta vielä taitu, mutta hän myöntää haaveensa oppia sitä enemmän.

– Puhun vain englantia, joten välillä eteen tulee hämmentäviä tilanteita, mutta olen onnistunut luovimaan niinä hetkinä. Jonain päivänä haluaisin osata ymmärtää enemmän.

– Kesä on ollut minulle hieno mahdollisuus tuntea yhteyttä suomalaisiin juuriini, Luukas kertoo IS:lle.

Vahva yhteys isän kanssa

Kulunut kesä on ollut Luukaksen mukaan käänteentekevä isän ja pojan suhteelle. Menneisyydessä välit ovat olleet katkonaiset Rennyn töistä johtuen.

– Olemme lähentyneet valtavan paljon ja rakentaneet välillemme vahvan yhteyden. Olemme oppineet paljon toisistamme.

Luukas haluaa seurata isänsä jalanjäljissä ja kemian opinnot Coloradon yliopistossa saavat nyt odottaa. Isä ja poika suuntaavat Luokkakouksen kuvausten päätyttyä Bulgariaan, jossa Luukas aloittaa pestinsä kolmantena apuohjaajana Rennyn seuraavassa elokuvassa.

– Tilanne Yhdysvalloissa on huono eikä minulla ole mitään oikeaa syytä palata takaisin. Haluan ehdottomasti käydä kouluni loppuun jossain kohtaa, mutta nyt tartun mahdollisuuksiin isäni rinnalla.