Laulaja-juontaja Sami Hintsanen on perheineen käynyt läpi pitkän oikeusprosessin, joka on nyt tullut päätökseensä. Asiasta uutisoi Iltalehti.

Hintsasen uusperhe ja heidän naapurissaan asuvat asukkaat ovat joutuneet toisten naapureiden vainoamisen ja kunnianloukkauksen kohteeksi.

Turun hovioikeus tuomitsi naapurissa asuvan pariskunnan 39-vuotiaan miehen 75 päiväsakkoon ja 56-vuotiaan naisen 65 päiväsakkoon. Pariskunta syyllistyi useisiin rikoksiin ja on aiheuttanut raskasta piinaa asianomistajille.

Hintsasen puoliso Varpu Hintsanen (aiemmin Nummela) on kertonut oikeudessa muun muassa siitä, kuinka perheen lapset ovat pelänneet naapurin miehen törkeää huutelua. Lisäksi mies on useaan otteeseen solvannut Hintsasta törkeästi.

Varpu Hintsasen tytär menehtyi syöpään kesällä 2019. Tätä ennen naapurin mies oli Varpu Hintsasen mukaan esimerkiksi tuijottanut lasta tämän kotipihalla.

Oikeus on huomioinut perhettä koskevan tragedian naapureiden toimintaa arvioidessaan.

Sami Hintsanen kertoo Ilta-Sanomille antamassaan haastattelussa kokevansa helpotusta oikeusprosessin päättymisestä.

– Hovioikeuden päätös on lain näkökulmasta täytäntöönpanokelpoinen. Olemme tietysti iloisia, että hovioikeus katsoi, ettei käräjäoikeuden päätöstä ole syytä muuttaa. Meidän näkökulmastamme asiassa löytyi oikeudenmukaisuus, Hintsanen toteaa Ilta-Sanomille.

Vastaajat ovat valittaneet tuomiosta Turun hovioikeuteen, mutta hovioikeus piti tuomion ennallaan. 39-vuotias mies joutuu maksamaan teoistaan sakkoja 2100 euroa ja 56-vuotias nainen 1885 euroa.

Lisäksi pariskunnan on maksettava Hintsaselle 800 euroa, Varpu Hintsaselle 1600 euroa ja tämän tyttärelle 400 euroa.

Toiselle naapuripariskunnalle vastaajien on maksettava yhteensä 7900 euroa korvauksia psyykkisestä haitasta ja kärsimyksestä.

Hovioikeuden oikeudenkäyntikulujen jälkeen vastaajien maksettavaksi on määrätty yhteensä lähes 33 600 euroa. Summassa ei ole otettu huomioon vastaajien omia oikeudenkäyntikuluja.

Lähde: Ilta-Sanomat

Alma Hätöstä naisvihakohussa puolustanut Roope Salminen joutui ikävän hyökkäyksen kohteeksi

IS: Tätä Tanssii tähtien kanssa -kilpailun voittanutta valmentajaa kanava ei ole halunnut enää uusille kausille – epäilee syyksi pituuttaan!