Naisvihakohun keskelle joutunut hyvinvointivalmentaja Aki Manninen ihmetteli aiemmin tällä viikolla Selviytyjät Suomi Extran juontajan, Alma Hätösen, kommentteja kohuun liittyen.

– Miten Alma Hätönen voi lynkata haastateltavansa, Aki kysyy Instagram-tilillään.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Roope Salminen puolusti Hätöstä

Juontaja ja muusikko Roope Salminen puolusti Hätöstä tiukkasanaisesti kuvan kommenttiosiossa. Voit lukea lisää Roopen puolustuskirjoituksesta täältä.

Kollegaansa puolustanut Salminen joutui kuitenkin ikävän vastahyökkäyksen kohteeksi, kun Mannisen seuraajat nostivat esille tämän hiljattain saaman seksuaalirikostuomion. Salminen tuomittiin viime syyskuussa Helsingin käräjäoikeudessa seksuaalirikoksesta sakkorangaistukseen.

– Roope Salminen, olet ehkä viimeinen ihminen, joka tästä voi sanoa yhtään mitään, koska olet itse saanut oikeudessa tuomion toksisesta maskuliinisuudesta, eräs henkilö kirjoittaa.

– Eiks tää ukko saanu seksuaalirikossyytteen, toinen kummastelee.

– Hei pakottaja-roope. Älä perkele leiki jeesusta. Sun naisiin kohdistamalla historialla olisin ihan hiljaa, enkä tulis tänne kerjäämään tykkäyksiä, kun asia ei suhun liity millään tavalla, kuuluu kolmannen kommentti.

Myös Salminen itse on huomannut jälkimmäisen kommentin ja vastannut siihen.

– Sinulla on siinä mielessä väärä käsitys, että en ole kerjännyt tykkäyksiä keneltäkään, eikä pyrkimykseni ole olla Jeesus Kristus, hän aloittaa.

– Oon tehnyt todella vakavan virheen tuolloin elokuussa 2015 ja toimin silloin yksiselitteisesti väärin. Jos voisin tehdä asiat toisella tavalla, antaisin mitä vaan että voisin korjata toimintani. Olen saanut Suomen oikeuslaitokselta teoistani rangaistuksen, jonka oon suorittanut.

Jos upotus ei näy, katso kuva täältä.

Salminen ymmärtää kuitenkin, että julkisen ammatin myötä seuraukset ulottuvat hänen kohdallaan myös rikosoikeudellisen seuraamuksen ulkopuolelle. Hän kuitenkin peräänkuuluttaa, ettei tämän pitäisi estää hänen puuttumista epäreiluksi katsomaansa toimintaan.

Salminen toteaa myös, että maailma olisi melko surullinen paikka, mikäli epäkohtiin saisi puuttua vasta siinä vaiheessa, kun ne kohdistuvat omaan itseen.

– Mun mielestä on kaikkien etu, jos voimme puolustaa toisiamme ja hyviä arvoja myös silloin kun emme juuri itse ole tulilinjalla. Toiseksi tunnen Alman jota tässä on epäreilusti kritisoitu ja pidän häntä sekä huippuammattilaisena että -tyyppinä. siksikin oli pakko kommentoida tätä postausta.

Negatiivisten kommenttien ohella Salminen on saanut myös paljon kiitosta Hätösen puolustamisesta. Moni on kehunut hänen sanoittaneen asiansa hienosti.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

Kohun keskelle joutunut Aki Manninen ihmeissään Alma Hätösen käytöksestä: ”Miten toimittaja voi lynkata haastateltavan?”

Aki Manninen perustelee putoamistaan Selviytyjistä – ”Minulla ei ollut jumalauta tissejä”