Sometähtenä ja fitnessmallina tunnetuksi tulleen Sofia Belórfin nimissä julkaistiin tällä viikolla Hesburgerking-niminen kirja, joka on herättänyt runsaasti hämmennystä mediassa.

Belórfin mukaan hänellä itsellään ei ole mitään tekemistä kirjan kanssa, vaan kyseessä on huijaus.

Nyt Ilta-Sanomat on julkaissut uutta tietoa tapauksesta. Lehden mukaan kirjan kustannusyhtiön Costa del Crime Oy:n hallituksen ainoa jäsen on 48-vuotias mies, joka tällä viikolla erosi erään lvi-yrityksen hallituksesta. Molemmat yhtiöt on perustamisvaiheessa ilmoitettu Suomessa kaupparekisteriin ja kummankin osoitteet johtavat Espanjan Marbellaan.

Costa del Crime -kustannusyhtiötä on ollut mukana perustamassa myös eräs 50-vuotias, talousrikostaustan omaava mies, jota syytetään tällä hetkellä miljoonien eurojen suuruisessa, moottoripyöräkerho Cannonballiin liittyvässä alv-veropetosjutussa. Samassa tapauksessa on jo tuomittu vankeuteen Katiska-jupakassa syytetty Janne ”Nacci” Tranberg.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Sofia Belórf on joutunut kirjahuijauksen kohteeksi. Kuva: AOP

Helsingin vankilassa tuomiotaan suorittava Tranberg ei Ilta-Sanomien tietojen mukaan ole kirjahuijauksen takana, sillä hän kirjoittaa omien sanojensa mukaan kaiken aina itse.

Ilta-Sanomat on kuitenkin saanut yhteyttä erääseen henkilöön, joka sanoo olevansa yksi Hesburgerking-kirjan kirjoittajista. Anonyyminä pysyttelevä henkilö väittää kirjalla olevan yhteensä peräti seitsemän eri kirjoittajaa.

Hesburgerking-kirjaa myyneet kauppaketjut ovat vetäneet kirjan pois myynnistä ja Sofia Belórfin asianajaja tutkii parhaillaan asiaa.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös:

IL: Sofia Belórf kommentoi kirjahuijausta: ”Juristini hoitaa asiaa”

Verkkokauppa myy Sofia Belórfin kirjoittamaa kirjaa Katiska-vyyhdistä – totuus on aivan toinen!

Sofia Belórf kertoo avoimen mielipiteensä Sirpa Selänteen kommentista hänen ja Stefu-rakkaan yhteiskuvaan – “Sellaiset kommentit merkitsevät”