Jari Sillanpään keikkojen peruuntumiset raivostuttivat osan faneista

Kun suosikkilaulaja Jari Sillanpää pidätettiin viime lauantaina Helsinki-Vantaan lentoasemalla huumeiden hallussapidosta miehen palatessa Thaimaan lomaltaan, tapahtuma käynnisti melkoisen ketjureaktion.
Kyseessä oli jo toinen kerta puolen vuoden sisällä, kun Sillanpää pidätettiin kovaksi huumeeksi luokiteltavan metamfetamiinin takia. Viime syyskuussa hän kärähti auton ratista metamfetamiinin vaikutuksen alaisena Helsingin keskustassa. Tuolloin Sillanpää myönsi tekonsa ja hänet tuomittiin sakkoihin rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta. Sillanpään keikat kuitenkin jatkuivat.
Kun käry kävi nyt uudelleen, ihmiset eivät ole enää olleet yhtä anteeksiantavia. On muun muassa ihmetelty, miksi Sillanpää jatkoi metamfetamiinin ja vielä vaarallisemman johdannaisen kristallin käyttämistä viime syksyisen hyvin julkisen käryämisen sekä tuomion jälkeen. On myös kummasteltu, miksi Sillanpää koki tarpeelliseksi salakuljettaa kovaa huumetta maasta, joka on huumetuomioissaan maailman toiseksi tiukin.
Anteeksiannot ovat alkaneet muuttua monien entisten fanien kohdalla surusta sääliksi ja jopa vihaksi, koska kyseessä on suosittu artisti, joka toimii myös esikuvana monille lapsille ja nuorille.
Viimeisimmän kohun myötä keikkajärjestäjät ovat alkaneet perua Sillanpään kesäksi varattuja konsertteja. Ensimmäinen peruminen tuli Siikaisten kunnalta, jonka kulttuuritoimikunta päätti tiistaina perua Sillanpään tulon Siikainen Summer -tapahtumaan kesäkuussa. Siikaisilta kerrottiin Iltalehdelle keikan perumisesta, että he epäilivät, onko Sillanpää esiintymiskykyinen konsertin aikaan, varsinkin kun hän jäi samasta huumeesta kiinni nyt jo toisen kerran. Myös Syvälahden Viihdekeskukseen varattu Sillanpään juhannuskeikka on peruttu järjestäjän taholta ”vakavammista syistä” johtuen.
Keikkajärjestäjät kertoivat perumisista Facebook-sivuillaan ja molemmilla sivuilla alkoi kahakka ilmoituksista. Osa kommentoijista oli tyytyväisiä perumisiin, mutta osa puolusti Sillanpäätä sanoen, että ”viimepäiväiset otsikoinnit eivät huononna häntä laulajana” ja että ”ei pitäisi lyödä lyötyä” eikä ”lynkata julkisesti”. Osa miehen puolustajista myös sanoi, että hän ”ei aiheuta vahinkoa muille omalla huumeiden käytöllään” ja että miehen käryäminen ”ei eroa ylinopeuden ajamisesta”, jonka pohjalta ”ei viedä ihmisten mahdollisuutta elantoon”. Keikkojen peruuntumisia puoltaneet puolestaan sanovat, että kovien huumeiden käyttöä ”ei voi verrata ylinopeuden ajamiseen”, mikä näkyy myös molempien rikosten rangaistuksista, ja että ”pitäisikö Sillanpään rikokset antaa anteeksi vain siksi, että hän on artisti?” Eräs kommentoija kehotti Sillanpäätä hakeutumaan ”mieluummin hoitoon kuin keikoille”.
Kohu Sillanpään ympärillä näyttää jatkuvan ja on oletettavaa, että lisää keikkaperuuntumisia on tulossa.
Kuva: Warner Music


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.