Salatut elämät -sarjasta koko Suomelle tunnetuksi tullut näyttelijä ja missi Jasmin Voutilainen on kuluneen neljän vuoden aikana kokenut elämässään paljon yllättäviä käänteitä.

Voutilainen nähtiin ensimmäisen kerran Salkkareissa Aino Kaukovaaran roolissa syksyllä 2018. Tätä ennen Voutilainen oli näytellyt sarjaan perustuvassa Nightmare 2 – Painajainen jatkuu -elokuvassa sekä Salkkareiden spin off -sarjassa Satula.

Salkkareiden myötä Voutilaisesta on noussut yksi Suomen seuratuimmista julkisuuden henkilöistä ja sosiaalisen median vaikuttajista. Hänen on pitänyt totutella siihen, että lukuisat tuntemattomat ihmiset tietävät hänen elämästään hyvin henkilökohtaisia asioita.

– Suhtautumistani julkisuuteen voisi kuvailla vähän kaksipiippuiseksi jutuksi. Tiedostan, että julkisuudesta on näyttelijäntyössä etua. Toisaalta siinä on myös haittapuolensa, Voutilainen toteaa Metropolille.

– Jos olen astetta herkemmällä tuulella, saattaa jokin kommentti mennä aika pahastikin ihon alle. Lisäksi minua häiritsee se, kuinka jotkut ihmiset kuvittelevat, että kaikki asiani olisivat julkisia. Todellisuudessa esimerkiksi Instagram-tililläni näkyy vain noin 10 prosenttia elämästäni. Yhteen vuorokauteen mahtuu vähän muutakin kuin pelkkä 15 sekunnin videopätkä, hän alleviivaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Voutilaisella on Instagramissa yli 71 tuhatta seuraajaa, joille hän jakaa elämänsä ylä- ja alamäkiä. Hän puhuu kokemuksistaan hyvin avoimesti, eikä ole koskaan katunut rehellisyyttään.

– Olen laittanut useita kertoja itseni likoon somessa, mutta asioista suoraan puhuminen tuntuu minusta tärkeältä. Painavin syy, miksi haluan pistää pääni tällä tavalla pölkylle on se, että joku samojen asioiden kanssa painiva voisi saada minulta vertaistukea omaan ikävään tilanteeseensa. Kenenkään ei pidä tuntea, että olisi yksin haasteidensa kanssa.

Monet Voutilaisen fanit lähettävät näyttelijälle kannustavia Instagram-viestejä, joista hänelle tulee omien sanojensa mukaan aina hyvä mieli. Mukaan mahtuu myös jonkin verran treffipyyntöjä, mutta vielä vastaan ei ole tullut sellaista ehdotusta, jolle Voutilainen olisi vastannut ”kyllä”.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Voutilainen erosi kumppanistaan marraskuussa 2020, ja tämän jälkeen nainen on viihtynyt omissa oloissaan sinkkuna.

– En tällä hetkellä etsi rakkautta, vaan suhtaudun tulevaan avoimin mielin. Ajattelen, että elämä tuo tullessaan sen, mitä sen on tarkoitus tuoda, ja asiat menevät eteenpäin omalla painollaan. Jos joku potentiaalinen henkilö tulee vastaan, katson mielelläni mihin tilanne johtaa. Mutta muuten en esimerkiksi swaippaile Tinderissä, sillä nyt tuntuu hyvältä olla yksin.

– Viime kesänä olin hetkellisesti Tinderissä vähän vilkaisemassa, että millaista meno siellä on. Pari päivää kestin, kunnes totesin, ettei se ole minun paikkani, Voutilainen naurahtaa.

– En ollut koskaan aikaisemmin ollut Tinderissä ja nyt sain vahvistuksen sille, ettei minun tarvitse jatkossakaan olla. Se oli täynnä huonoja iskurepliikkejä, eikä tuntunut minusta lainkaan hyvältä, hän täsmentää.

Kun Voutilainen aikoinaan erosi, muuttui parisuhdestatuksen lisäksi myös osoite. Nyt muuttamisesta on tullut Voutilaiselle hyvinkin tuttua puuhaa, sillä hän on vaihtanut kotiaan muutaman vuoden sisään yhteensä neljä kertaa.

Voutilainen paljastaa olevansa ihminen, joka kyllästyy nopeasti asioihin. Tämän vuoksi hän on myös halunnut päästä uusiin maisemiin tasaisin väliajoin.

– Kaipaan elämääni jatkuvasti muutoksia, nainen avaa.

– Nyt olen kuitenkin miettinyt, että jos ei ole pakko muuttaa, en sitä hetkeen tee. Löysin hiljattain Helsingistä kivan asunnon ja täällä pysyttelen ainakin toistaiseksi.

– Hyvä puoli tiuhaan tahtiin muuttamisessa on ollut se, että tavaran määrä on pienentynyt valtavasti. Olen jokaisen muuton yhteydessä karsinut suuren määrän turhia juttuja pois.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Syksyllä 2021 Voutilainen joutui jättäytymään äkillisesti kahden viikon sairauslomalle Salkkareista. Voutilainen kertoo olevansa kiitollinen tuotannolle, joka hoiti nopealla aikataululla tuuraajan Voutilaiselle.

Voutilaisen Aino-roolihahmoa esitti usean jakson ajan näyttelijä Jessica Öystilä.

– Oli hassua nähdä joku toinen esittämässä omaa hahmoa, mutta mielestäni Jessica teki aivan älyttömän upeaa työtä. Hämmästyneenä seurasin, kuinka hän oli omaksunut kaikki maneerini todella lyhyessä ajassa. Hahmo pysyi täysin samanlaisena, eikä minun tarvinnut murehtia mistään, Voutilainen hehkuttaa.

– Jälkeenpäin olemme vitsailleet Jessican kanssa, että hän voisi tuurata minua myös oikeassa elämässä. Olen pyytänyt häntä muun muassa hammaslääkärikäynneilleni ja siivoamaan. Ei kukaan varmasti huomaa, jos vaihdamme osia, hän vitsailee.

Työpaikkkana Salkkarit on Voutilaisen mielestä täysin ainutlaatuinen. Hänestä on hienoa, että kollegoiden kesken on mahdollista jakaa kaikki elämän ilot ja surut.

– Meillä on todella tiivis työporukka, ja minulla on aina hyvä fiilis lähteä töihin. Vaikka päivät ovat välillä pitkiä ja meillä on paljon aikaisia aamuja, studiolla en koskaan tunne väsymystä tai pahaa mieltä.

Kuvauksissa näyttelijä tekee kuitenkin kovaa työtä, ja etenkin suurten tunnetilojen esittäminen kameroiden edessä vaatii häneltä tarkkuutta ja keskittymistä.

– Kohtaukset ennen viime kesän kesälomaa ovat jääneet mieleeni erityisen haasteellisina. Tuolloin Aku Sipolan esittämä Jere Sievinen -hahmo ja Aino erosivat, joten näyttelimme useamman itkukohtauksen, Voutilainen muistelee.

– Jotta itkuun pääsee kiinni, on mentävä aika synkkiin ajatuksiin. Tällöin saa aikaiseksi parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Voutilainen muistaa, kuinka häntä huvitti, että hän joutui rypemään syvissä vesissä juuri ennen kesälomansa alkua.

– Ajattelin, että hyvää kesää vain minullekin. Lähdin nimittäin loman viettoon itkun kautta, meikit levinneinä, hän nauraa.

– Onneksi isäni tuli hakemaan minut töistä ja ikävä tunnetila unohtui nopeasti.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Juuri nyt Voutilainen haluaa keskittyä nykyhetkeen ja vähentää aikaa sosiaalisessa mediassa. Tulevaisuus on naiselle mysteeri, sillä hän ei ole kiinnostunut suunnittelemaan elämäänsä liian pitkälle eteenpäin.

– Elän päivä kerrallaan, eikä minulla juurikaan ole mitään suurempia haaveita. Merkittävin tavoitteeni on kasvaa ihmisenä ja jossain vaiheessa haluaisin ostaa oman asunnon.

– Voi olla, että vuoden päästä olen paremmin kartalla siitä, mihin suuntaan haluan elämässäni mennä. Katsotaan nyt vain rauhassa, että mitä tällä matkalla on tarjota minulle, Voutilainen kiteyttää.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Salkkarit-tähti Jasmin Voutilaisella karmiva vuoden aloitus: ”Mieli on tosi maassa”

MTV: Jasmin Voutilaisen tilalle Salatut elämät -sarjaan sijaisnäyttelijä – tässä syy!