Vuoden 2002 tangokuningattarena tunnetuksi tullut laulaja ja Selviytyjät Suomi -kisaaja Johanna Pakonen on vallitsevan koronapandemian myötä joutunut taloudellisesti haastavaan tilanteeseen.

Korona on vienyt Pakoselta kaikki musiikkiin ja ravintola-alaan liittyvät työt, ja tällä hetkellä laulajatähti voi vain odottaa, että rajoitukset saataisiin viimein poistettua.

– Elämä pyörii paljon työasioiden ympärillä, ja niitä töitähän ei tällä hetkellä tosiaan ole. Tilanne on todella epävarma ja ahdistava – on ollut jo viime keväästä asti, Pakonen kuvailee Metropolille.

Pakonen jäi alkuvuodesta 2020 lomalle bändinsä kanssa ja nyt loma on jatkunut vasten tahtoa yli vuoden päivät.

– Jännityksellä seuraan, että asettaako hallitus uusia rajoituksia. Jos he aikovat määrätä rajoituksia vuoden loppuun asti, tarkoittaa se sitä, että me olemme pian olleet tauolla jo kahden vuoden ajan, Pakonen huokaisee.

– Musiikkialan ahdinko on kova ja todellinen ja on todella kurjaa, että meitä ei millään tavalla huomioida, hän jatkaa.

Viimeaikaisista voimakkaista turhautumisen ja epätoivon tunteistaan on Pakonen ammentanut myös uuteen musiikkiinsa, jota hän tulee julkaisemaan toukokuussa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Nelonen

Pakonen kertoo musiikin tekemisen olleen hänelle todellinen henkireikä keskellä vaikeaa tilannetta.

– Laulaminen ja kirjoittaminen ovat minun tapani terapoida ja käsitellä raskaita asioita. Kirjoitan usein ylös sellaisia asioita, joita en välttämättä pysty sanomaan ääneen, ja sitten voi olla, etten palaa teksteihin enää koskaan. Murheet jäävät ikään kuin sinne muistikirjan väliin.

Laulaminen on Pakoselle yleensä voimaannuttava kokemus, mutta viime aikoina se on tuntunut paikoitellen myös melko vaikealta. Pakonen kuvailee olevansa herkkä taiteilijasielu, joka elää ja hengittää vahvasti mukana omissa lauluissaan.

– Olen kokenut romahduksia studiolla, kun olen mennyt liian syvälle sisään laulamieni kappaleiden teksteihin. On ollut niin kova pala kurkussa, että minun on täytynyt todeta, että nyt ei pysty, otetaan toisena päivänä uudestaan, Pakonen myöntää.

– Mutta ehkä juuri siinä piileekin se musiikin voima. Musiikki parantaa ja lohduttaa silloin, kun elämässä on kaikista vaikeinta, hän kiteyttää.

Lue myös:

Selviytyjät-tähti Johanna Pakonen julkaisi kuvia syömishäiriövuosiltaan: ”Kolme numeroa liian suuri pää vartaloon nähden”

Laulaja Johanna Pakonen sairastui Selviytyjät-sarjan kuvauksissa: ”Minulla epäiltiin myyräkuumetta ja jänisruttoa”

Johanna Pakonen arvostelee Arttu Harkin käytöstä Selviytyjissä: ”Arttu määräsi käytännössä kaiken”