Viime syksynä Salatut elämät -sarjaan mukaan hypännyt Johanna Ruonala päätyi suomalaisten suosikkiohjelmaan vähän eri reittiä, kuin näyttelijät yleensä.

Puheviestintää ja näyttelemistä opiskellut Ruonala on nuorempana kilpaillut SM-tasolla pituushypyssä ja kolmiloikassa. Esiintymiskokemusta Ruonalalle on ennen Salkkareita kertynyt lukuisista eri tv-mainoksista ja sarjoista.

Ensimmäisen kerran Ruonala nähtiin Salkkareissa vuosi sitten keväällä esitetyssä päätösjaksossa, jossa hän näytteli helikopterin lentäjää. Kokemuksesta jäi Ruonalalle sen verran hyvät muistot, että hänen oli lopulta pakko itse ottaa yhteyttä sarjan tuotantoon ja kysyä työpaikasta.

– Minulle tuli heti silloin keväällä vahva fiilis siitä, että haluan tänne töihin. Kesän yli sulattelin asiaa, kunnes alkusyksystä päätin aktiivisesti ottaa yhteyttä tuottajaan. Kysyin rohkeasti, että olisiko mahdollista päästä mukaan sarjaan, Ruonala kertoo Metropolille.

Rohkeus kannatti, sillä pian Ruonala valittiinkin Salkkareihin Kiiran roolin.

– Olen viihtynyt niin hyvin! Meillä on aivan äärimmäisen hieno yhteishenki koko tuotantotiimin kanssa, Ruonala hehkuttaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Ruonalalle Salkkarit-rooli on ollut unelmien täyttymys. Nyt hän kannustaa ihmisiä kuuntelemaan itseään ja tavoittelemaan hulluiltakin tuntuvia haaveita.

– Kyllä kova työ kannattaa aina. Kun tein väitöskirjaani Tampereen yliopistolle, minulla oli koko ajan mielessä se, että haluaisin esiintyä. Hinku kameran eteen oli kova, Ruonala avaa.

– Sitten päätin, että nyt minun on pakko vain repäistä ja tehdä se, mistä olin aina unelmoinut. Tuntui, että lahjat menivät hukkaan, kun en päässyt toteuttamaan itseäni, nainen kiteyttää.

Lue myös:

Salatut elämät -näyttelijä Hanna Kinnunen kärsi pitkään aivosumusta – avautuu nyt suuresta elämänmuutoksestaan!

Mia Ehrnrooth paljastaa yksityiskohtia tapaamisestaan Kauniit ja rohkeat -näyttelijöiden kanssa – ”Siitä perussekoilusta ei pääse kukaan irti”

Pete Lattu ei tunnista itseään vanhoista Salkkarit-jaksoista – ”Olimme niin pieniä ja naiiveja”