Johanna Tukiainen on viime vuosina ollut tunnetun ahkera tekemään poliisille rikosilmoituksia asioista, joissa on kokenut tulleensa väärin kohdelluksi. Tukiainen teki myös Varkauden poliisilaitoksella tutkintapyynnön Metropolin päätoimittajaa Marko Haapahuhtaa vastaan, epäiltyinä rikoksina tekijänoikeusrikos sekä törkeä kunnianloukkaus. Esitutkinta on nyt lopetettu koska rikosta ei ole tapahtunut
Tukiainen esitti tutkintapyynnössä ”epäilevänsä Suomen Metrotuotanto Oy:n loukanneen hänen kunniaansa näyttämällä hänestä kuvattua videomateriaalia TV5:n ohjelmassa Johanna Tukiainen – vuosi elämästäni.” Tukiainen myönsi allekirjoittaneensa materiaalien kuvaamisesta ja esittämisestä kirjallisen sopimuksen, mutta ilmoitti tehneensä sen jälkeen Marko Haapahuhdan kanssa suullisen sopimuksen, jonka mukaan materiaalia ei esitettäisi televisiossa. Haapahuhdan mukaan aiheesta ei oltu missään vaiheessa tehty erillistä suullista sopimusta.
Tukiaisen mukaan ohjelma oli kuvattu siten, että siitä sai vääränlaisen käsityksen hänestä, sisarestaan Julia Tukiaisesta sekä Arto Länsmanista. Johannan mukaan materiaalista olisi kuulunut tehdä ”aivan toisenlainen, häntä positiivisella tavalla esilletuova dokumentti.” Tukiaisen tutkintapyyntöön antaman lausunnon mukaan ”ohjelma oli leikattu niin, että hänet kuvattiin sekakäyttäjänä ja Arto Länsmania kohtaan väkivaltaisena, alistavana pirttihirmuna”, vaikka todellisuus hönen mukaansa on juuri päinvastainen. Tukiaisen mukaan ”Marko Haapahuhta, Mia Oksanen sekä TV5:ssä ohjelman lähettämisestä vastuussa olevat henkilöt ja Jekku- tai Temppu -tuotantoyhtiöt” ovat syyllistyneet asiassa kunnianloukkaukseen.
Tutkinnanjohtaja sai nähtäväkseen Tukiaisen allekirjoittaman sopimuksen kuvauksista ja materiaalien esitysoikeuksista, ja esitti että esitutkinta lopetetaan ei rikosta -periaatteella. Syyttäjän päätös asiasta kuuluu näin: ”Määrään, että esitutkinta lopetetaan tutkinnanjohtajan esityksen mukaisesti.”
Tilaa paljastuskirja Koko kansan Johanna – Paljastuksia kulissien takaa osoitteesta Uusikauppa.fi.