Duudsoneista alun perin tunnetuksi tullut Jukka Hildén tähdittää uutta Ultimate Escape Suomi -sarjaa, joka alkaa Discovery+-suoratoistopalvelussa lokakuussa.

Ohjelmassa Hildénin täytyy selvittää tiensä kahdeksan eri julkisuudesta tuttujen henkilöiden luokse läpi äärimmäisen raakojen olosuhteiden. Hildénillä on aikaa reittien selvittämiseen kunkin julkkiksen kohdalla 24 tuntia. Mukana ovat muun muassa Minka Kuustonen, Veronica Verho, Jyrki Sukula ja Joel Harkimo.

Hildén on pitkän uransa aikana nähnyt paljon ja osallistunut lukuisiin eri tv-produktioihin, mutta Ultimate Escape -ohjelma oli hänelle täysin poikkeuksellinen kokemus.

– Tämän ohjelman kuvaaminen oli jotain aivan uutta minulle. Minun piti hallita todella laajasti erilaista tietoa ja taitoa sekä selvitä energiahukasta, kylmyydestä ja väsymyksestä. Tämä oli erittäin mielenkiintoinen ihmiskoe, Hildén kertoo Metropolille.

– Rakastan testata ja kehittää itseäni jokaisella elämänalueella ja minua kiehtoo omien rajojeni venyttäminen – sekä henkisesti että fyysisesti. Ohjelmassa sain pistää koko sieluni peliin. Vaikka kokemus oli rankka, mielestäni parasta siinä oli karuuden ja kauneuden yhteen kietoutuminen, hän kuvailee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Ei sijaa paniikille

Yksi suurimpia haasteita Hildénille oli ääretön kylmyys, joka oli vahvasti läsnä ohjelman jokaisessa tehtävässä. Kylmyys hidasti Hildénin ajatustenjuoksua.

– Kylmän tunne sai minut epäröimään. Huomasin etten ajatellut niin terävästi kuin mitä normiolosuhteissa olisin tehnyt.

– Pahinta oli jään alle sukeltaminen pimeässä. Siinä tilanteessa minua oikeasti jännitti ja tajusin epäröiväni. Tiedän kyllä pystyväni suorittamaan tällaisen tehtävän, mutta se pimeys sekoitti kunnolla suuntavaistoni. Se, että kykenin pitämään itseni henkisesti kasassa, vaati minulta paljon, Hildén toteaa.

Vuosien saatossa Duudsoneiden riveissä Hildén on kuitenkin kehittynyt loistavaksi selviytyjäksi. Hänen tärkein ohjeensa vaikeisiin tilanteisiin on se, ettei pidä panikoida.

– Minun vahvuuksiani ovat kylmähermoisuus ja raivokkuus. Jos selviytymistilanteessa rupeaa turhaan arpomaan, sitä jäätyy pystyyn. Ja mikäli antaa periksi epätoivolle, se ottaa aika nopeasti vallan. Päätöksiä on tehtävä lyhyessä ajassa, ja niitä on noudatettava, ellei tule yllätyksiä, Hildén alleviivaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

– Tiedän itse hyvin omat rajani ja pyrin aina tekemään ratkaisut mahdollisimman järkipohjaisesti. Toiveeni koko sarjalle oli se, että teemme tästä niin aidon ja karun, että viemme minut todella äärirajoille. Tulemme näkemään, millaisissa olosuhteissa kykenen toimimaan. Voin paljastaa, että kaikki ei tule onnistumaan ja välillä joudun luovuttamaan.

– Koin monessakin kohtaa epäuskoa. Etenkin silloin, kun en kylmyyden vuoksi enää tuntenut sormiani ja varpaitani. Tällaisina hetkinä tein itselleni lyhyen ajan toimintasuunnitelman. Esimerkiksi noustessani avannosta, kun tukka oli jäätynyt tötteröksi päähäni, etenin tilanteessa vaihe vaiheelta. Ensin hankin itselleni kuivat vaatteet ja sitten huolehdin, että veri alkoi kiertämään raajoissa. Olen tietoisesti opetellut suoraviivaista toimintaa, etten jää ikään kuin tuleen makaamaan, mies summaa.

Vaimolta suuri luotto

Jukan puoliso Chachi Hildén on tottunut siihen, että hänen aviomiehensä asettaa itsensä usein vaarallisiin tilanteisiin. Ennen Ultimate Escapen kuvauksia Chachi kuitenkin ilmaisi olevansa huolissaan Jukan tulevista koitoksista.

– Kyllä Chachia jännitti ja hän kertoi pelkäävänsä puolestani asioita, joita tulen tekemään. Mutta samaan aikaan hän oli tietysti myös todella innoissaan. Hän tietää, kuinka iso asia minulle oli päästä tekemään tällaista ohjelmaa.

Chachi myös luottaa vahvasti siihen, että hänen rakkaansa pärjää tilanteessa kuin tilanteessa.

– Vaimolleni on selvää, että minä kyllä selviän. Tämä ominaisuuteni tuo hänelle paljon turvaa, Jukka painottaa.

Jukka on toden totta selvinnyt jos jonkinmoisesta koitoksesta. Muutamia vuosia sitten hän suoritti Amerikassa hurjan stuntin Music Televisionille kuvatussa Duudsonit Amerikassa -sarjassa. Stuntti epäonnistui, ja Jukan kasvot paloivat toisen asteen palovammoille.

Kokemus oli Jukan mukaan yksi kivuliaimmista hänen elämässään.

– Kipu oli samanlaista kuin kova hammassärky, ei sitä vain kestänyt. Jonkin verran adrenaliinin vapautuminen peitti kipua. Mutta muistan pelänneeni, että miltä minä oikein näytän, kun nenäni ja poskeni olivat palaneet karrelle.

– Tapaan sanoa, että tulta ei saa pelätä, mutta sitä täytyy kunnioittaa. Tulta tulee käsitellä kunnioituksella, hän muistuttaa.

Onnellinen perheidylli

Vaikka Jukassa elää vahva seikkailuvietti, on hän viime vuosina päässyt nauttimaan myös hyvin rauhallisesta ja onnellisesta arjesta yhdessä perheensä kanssa. Hän ja Chachi-vaimo viettivät tällä viikolla toista hääpäiväänsä, ja heidät tekee iloiseksi nähdä yhteisten lastensa kasvavan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kulunut kesä oli Jukan mukaan erityisen ihanaa aikaa.

– Saimme heinäkuussa toisen yhteisen lapsemme, Amelien. On ollut upeaa seurata, kuinka perhe kasvaa, ja kuinka pienemmät sisarukset ovat ottaneet pikku-Amelien mukaan elämäänsä.

– Viime aikoina olen iloinnut suuresti myös juurtumisesta takaisin Suomeen. Asumme Espoossa luonnon helmassa, ja kotimme läheisyydessä on meri vahvasti läsnä. Täällä minulla on turvallinen olo – toisin kuin toisessa kotimaassamme Amerikassa. Tuntuu, että siellä kaikki huutavat kaikille, ja ihmiset menevät jatkuvasti mellakasta toiseen. Nyt Suomessa osaan arvostaa turvaallisuudentunnetta täysin uudella tavalla.

– Olemme perheenä löytäneet jalansijaa elämään. Kun Ultimate Escape -sarjan kuvaukset oli saatu purkkiin, elimme todella idyllistä perhe-elämää. Leikimme kaikki yhdessä pihalla ja odotimme vauvan tuloa maailmaan. Tällainen tekeminen on tuonut hyviä muistoja mieleen omasta lapsuudestani. On ollut mahtavaa päästä tekemään kivoja asioita tällä meidän porukalla, Jukka iloitsee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Jukan lapset ovat miehen mukaan perineet isänsä hurjapäisyyden.

– He ovat monella tapaa samanlaisia kuin minä. Mutta heistä löytyy myös paljon viisautta, eivätkä he onneksi ryhdy päätä pahkaa ihan mihin tahansa.

Tulevaisuudelta Jukka toivoo, että rauha ja onni pysyisivät hänen elämässään. Hän ei sulje pois mahdollisuutta, että lapsia tulisi vielä lisää.

– Katsotaan mitä tuleman pitää. Nyt aion nauttia tästä hetkestä ja antaa perheelleni niin paljon aikaa kuin mahdollista. Olen todella onnellinen, ja toivon kovasti, että elämä jatkuisi tällaisena, Jukka tiivistää.

Ultimate Escape Suomi -ohjelma Discovery+ -suoratoistopalvelussa keskiviikkoisin 6.10. alkaen.

Lue myös:

Jukka Hildén nähdään brutaalin uutuussarjan tähtenä – jätetään selviytymään yksin armottomissa olosuhteissa – ”Annan kaikkeni”

Jukka ja Chachi Hildénin järjestivät tyttärilleen yhteiskasteen – kummeiksi tunnettu pariskunta!