Duudsoneista tuttu hurjapää Jukka Hildén avautuu Kivun perintö -uutuuskirjassa haastavista väleistä isäänsä ja pikkuveljeensä. Jukka kertoo ensin isänsä kamppailleen alkoholiongelman kanssa ja sen jälkeen pikkuveljensä Peten.

Jukka kertoo olleensa bornoutin partaalla vuonna 2014, kun hänen veljensä retkahti jälleen juomaan. Jukka oli kuvaamassa Helsingissä elokuvansa traileria, kun hän sai veljeltään karmaisevan puhelun.

Puhelu oli lyhyt. ”Hyppään junan alle.” Oli ollut selvää, että hänen elämänsä oli jo pitkään johtanut huonojen valintojen kautta tätä tilannetta kohti. Puhuimme, mutta mikään ei tuntunut auttavan. Pete pysyi kuitenkin puhelimessa. Oli jo yö ja kadut hiljaisia, kun lähdin ulos ja juoksin autoon.

Puhelun jälkeen Jukka ajoi Helsingistä Seinäjoelle ja vei veljensä Minnesota-hoitoon. Veli jätti useita kertoja hoidot kesken.

Muu perhe jatkoi Peten auttamista pahenevasta käyttäytymisestä huolimatta: lainasi rahaa, antoi anteeksi hirveitäkin asioita, yritti auttaa. Mutta he vaipuivat vain juuri sinne, minne minä olin päättänyt olla enää menemättä. Kun alkoholistin sairaus pahenee, se saastuttaa kaikki ihmissuhteet ja läheiset sairastuvat huoleen ja masennukseen; he astuvat tahtomattaan onnettomaan elämään.

Lopulta veljesten välit ajautuivat siihen tilaan, etteivät he pitäneet yhteyttä kymmeneen vuoteen. Kolme vuotta sitten Pete laittoi korkin kiinni ja otti yhteyttä Jukkaan haluten korjata veljesten välit. Pikkuveljen yhteydenoton jälkeen he ovat ruvenneet rakentamaan suhdettaan uudelleen.

Lue myös:

IS: Jukka Hildén saa kuulla tv:ssä rankkoja asioista suvustaan – katkaisi välit vuosia sitten: ”Haluaisin vain ymmärtää”

Jukka Hildén paljastaa lapsensa sukupuolen – ”Luojan kiitos naisista tässä maailmassa”