Duudsonit-ryhmästä tunnettu Jukka Hildén, 40, tutustuu sukunsa historiaan seuraavassa Sukuni salat -jaksossa. Erityisesti miestä kiinnostaa isänsä puoli suvusta ja isoisä Olavi.

Hildén paljastaa ohjelmassa juontaja Marja Hintikalle katkaisseensa välit kokonaan isän puolen sukuun jo vuosia sitten.

– Löin välit poikki isän puolen sukuun, koska he kohtelivat pikkuveljeäni epäreilusti. He antoivat minulle syntymäpäivälahjaksi sähkökitaran ja pikkuveljelle jalkapallon. En ottanut sähkökitaraa vastaan ja löin välit poikki. Olin silloin ehkä 10-vuotias, Hildén kertoo.

Hän korostaa, ettei voi sietää epäoikeudenmukaisuutta, mutta haluaa selvittää isoisänsä taustoja ymmärtääkseen tätä paremmin.

– En halua pitää tällaista katkeruutta sisälläni, vaan haluaisin ymmärtää, Hildén toteaa.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Kuva: MTV

Suvun taustoista selviääkin useita syitä, joiden myötä on helpompi ymmärtää myös isoisän käytöstä. Hildénin isoisoisä Vihtori toimi Suomen sisällissodassa punaisten osastopällikkönä ja sai valtionpetoksesta kahdeksan vuoden kuritushuonetuomion. Vihtoria myös epäiltiin kolmesta murhasta, joita ei kuitenkaan voitu todistaa.

Vihtori armahdettiin kolmen vuoden jälkeen ja Hildénin isoisä Olavi syntyi vuonna 1924 perheen asuessa Helsingin Puistolassa.

Vaikka suvusta paljastuneet asiat kauhistuttavat Hildéniä, hän sanoo nyt ymmärtävänsä isoisäänsä paremmin.

– Se millaiseen ajankohtaan Olavi on syntynyt jättää jälkensä. On tosi helpottunut olo, että pystyn nyt antamaan anteeksi.

Jukka Hildénin Sukuni salat -jakso MTV3-kanavalla 29.3 kello 20. Jakso on katsottavissa jo nyt C More -palvelussa.

Lähde: Iltasanomat

Lue myös:

IS: Suvi Teräsniskalle selvisi televisiossa harvinaisen sukunimen taustat – ”Todellinen yllätys”

IS: Pete Parkkonen löysi Sukuni salat -ohjelman myötä myös tätinsä ja serkkunsa – odottaa malttamattomana tapaamista