Entinen alppihiihtäjä Kalle Palander, 43, joutuu tällä viikolla armottoman Pippa Laukan syyniin kun mies nähdään Olet mitä syöt -ohjelmassa. Palander myöntää oitis tarvitsevansa muutosta elämäntapoihinsa.

Uran aikana mies noudatti kaikenlaisia ruokavalioita, mutta uran päätyttyä hän päätti saavansa vihdoin syödä mitä itse haluaa.

– Sitä on nyt jatkunut yhdeksän vuotta. Nyt alkaa huomata, että ei helkatti vieköön, Palander pyörittelee päätään.

Ensimmäiseksi Laukka ratsaa totuttuun tyyliin Palanderin jääkaapin, josta paljastuu melkoinen määrä alkoholia, kuten lonkeroa ja olutta. Palander sanoo, että alkoholin käyttö lisääntyi uran päätyttyä ja paljastaa myös, että suvusta löytyy alttius alkoholismiin.

– Olen itse siinä huulilla nyt, hän myöntää.

Kuva: MTV

Yleensä sanavalmis Palander hiljenee näystä, kun Laukka esittelee viikon ruoat pöydälle aseteltuina. Pöytä pursuaa epäterveellisiä rasvoja ja suolaa. Runsaasti kahvia, salamileikettä, nakkeja, kebabia ja karkkia. Kaiken kruunaa suositukset ylittävä määrä alkoholia ja suuri määrä urheilujuomia.

Laukka paljastaa pöydän alta vielä kolme isoa pulloa jotka kuvastavat Palanderin nauttimaa alkoholimäärää muutettuna kirkkaaksi viinaksi.

– Käytät viikkotasolla jatkuvasti noin paljon alkoholia, vaikka juot ne mietoina, Laukka toteaa.

– Vetää aika hiljaiseksi. Se oli läimäisy päin naamaa, myöntää Palander.

Palanderin lähtöpaino on ohjelman alussa 94.6 kiloa ja vyötärönympärys on 109 senttiä, mutta Laukan mukaan tärkeintä on nyt tehdä täysivaltainen elämänmuutos varsinkin alkoholin ja epäterveellisen ruokavalion suhteen.

– Mietin näin lääkärinä, että poksahtaako sinulla ensimmäisenä suoni aivoissa, sydämessä vai kenties maksassa, Laukka pohtii.

Olet mitä syöt -ohjelma torstaisin MTV3-kanavalla kello 20 ja C more -suoratoistopalvelussa.

Lue myös:

Ina Mikkola pettyi karvaasti pudottuaan Masked Singer Suomi -ohjelmasta: ”Ehkä kokonaisuus oli liian sexy”

Salkkarit-tähti Mikko Parikka kertoo nyt, miksi päätti lopettaa Salatuissa elämissä: ”Se tuntui oikealta”