Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) väitti maanantaina virheellisesti, että kokoontumisrajoitukset muuttuisivat 500 henkilöstä 50 henkilöön, vaikka näin ei ole.

Aihe on herättänyt paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa ja etenkin monet kulttuuri- ja viihdealan työntekijät ovat harmitelleet sitä, kuinka monia tapahtumia ehdittiin perumaan ennen kirjoitusvirheen korjausta. Myös useat julkisuuden henkilöt ovat ottaneet kantaa STM:n mokaan; toiset naureskellen ja toiset avoimen närkästyneinä.

Olet mitä syöt -ohjelmasta tuttu julkkislääkäri Pippa Laukka julkaisi Facebook-seinällään postauksen, jossa pilailee STM:n kustannuksella.

– Kaikki artistikaverit. Sympatiat on teidän puolella, Laukka kirjoittaa julkaisunsa yhteydessä.

Tekstin alapuolelle hän on liittänyt kuvan ”pullareseptistä” jossa leivotaan pullaa ikään kuin STM:n ohjeilla, eli hieman liian suurilla lukumäärillä.

Näet julkaisun alta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täällä.

Myös radiojuontaja Esko Eerikäinen on vääntänyt vitsiä aiheesta. Hän esitteli Instagram-tilinsä Stories-osiossa 50 euron seteleitä väittäen niitä 500 euron seteleiksi.

– Uudet 500€ setelit, hän kirjoitti.

Kaikki eivät kuitenkaan ole halunneet vitsailla STM:n tekemästä mokasta, sillä virhe on saattanut sekoittaa monen työkuviot aivan toden teolla. Esimerkiksi näyttelijä-muusikko Roope Salminen on ollut somessa rehellinen negatiivisista tunteistaan.

– Mitä VITTUA tää on!? Ihmisten duunit on oikeesti teidän linjauksista kiinni ja täällä seurataan joka tunti että mitä keikkoja voidaan myydä ja mitä ei. Tämä ei voi olla mahdollista! hän kirjoittaa Twitterissä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Laulaja Sanni on ottanut kantaa aiheeseen lisäämällä kuvakaappauksen STM:n Twitter-päivityksestä.

– Tämän takia äikkä on mulle sydäntä lähellä, Sanni kirjoittaa kuvakaappauksen yhteydessä.

Hän on lisännyt julkaisuun hashtagit #pumppupettää ja #käykäälapsetkouluja.