Suomen pääministeri Sanna Marin sai tänään maanantaina 21. marraskuuta oman muotokuvansa Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajien joukkoon. Muotokuva paljastettiin Tampereen Raatihuoneella järjestetyssä tilaisuudessa.

Marin toimi puheenjohtajana Tampereen kaupunginvaltuustossa vuosien 2013 ja 2017 välillä.

Muotokuvan Marinista on toteuttanut palkittu suomalaisvalokuvaaja Meeri Koutaniemi.

Marin on julkaissut muotokuvasta kuvan omalle Instagram-tililleen. Pääministerin postauksesta käy ilmi, että Marin on odottanut hartaasti muotokuvan paljastamista.

– Tänään oli minulle merkityksellinen päivä, kun Tampereen Raatihuoneella paljastettiin kaupunginvaltuuston puheenjohtajan muotokuvani, Marin kirjoittaa päivityksensä ohessa.

– Kaupunki on maalauttanut muotokuvat kaikista puheenjohtajistaan. Tämä on ensimmäinen valokuva kaupungin kokoelmassa, hän tarkentaa.

Näet kuvan alta tai täällä.

Kirjoituksessaan Marin kiittää vuolaasti Meeri Koutaniemeä tämän taidokkaasta kädenjäljestä.

– Kiitos lahjakkaalle Meeri Koutaniemelle kauniista ja taiteellisesta muotokuvasta. Se on saanut inspiraationsa Tampereen vaakunan kultaisesta ja punaisesta värityksestä ja mielestäni siitä välittyy myös kaupungin tulevaisuuteen katsova ote.

Marinin ei ollut vaikea valita muotokuvalleen tekijää.

– Minulle oli alusta pitäen selvää, että haluan juuri Meerin toteuttavan muotokuvan. Hänellä on myös suhde Tampereeseen, sillä hän on opiskellut kuvajournalismia Tampereen yliopistossa, Marin kertoo.

Meeri Koutaniemi on poseerannut Sanna Marinin kanssa aiemmin myös yhteisessä muotokuvassa. Koutaniemi julkaisi omalle Instagram-tililleen yhteiskuvan hänestä ja pääministeristä elokuussa 2021.

Näet kuvan alta tai täällä.

Lähde:

Sanna Marin saapui Tanssii tähtien kanssa -kilpailun finaaliin näyttävässä asussa!

Sanna Marin täytti 37 vuotta – julkaisi näyttävän synttärikuvan, joka sai julkkisystävät ja somekansan villiksi!