Kauneusyrittäjä Tiina Jylhä keskellä outoa suojamaskikohua – syyttää pikavippiliikemiestä kavalluksesta

Julkisuudesta tunnettu plastiikkakirurgiayrittäjä Tiina Jylhä, 57, on joutunut keskelle erikoista hengityssuojainkauppaan liittyvää kohua. Jylhä syyttää muun muassa pikavippiyhtiöitä pyörittänyttä, pahasti maksuhäiriöistä liikemies Onni Sarmastetta kavalluksesta.

Huoltovarmuuskeskus oli aikaisemmin tilannut Kiinasta Suomeen hengityssuojaimia, mutta keskiviikkona paljastui, että suojaimet olivat laadultaan heikompia kuin oletettiin. Ne eivät siis sovellu sairaalakäyttöön, mutta niiden suojausteho riittää hoivayksiköihin ja kotiin vietäviin palveluihin.

Keskiviikkoiltana selvisi, että Huoltovarmuuskeskus ei tilannut Kiinasta tuotuja suojavarusteita suoraan Kiinasta, vaan Onni Sarmasteelta. Tiina Jylhän mukaan viiden miljoonan euron arvoinen kauppa olisi kuitenkin kuulunut hänen virolaiselle The Look Medical Care OÜ -yritykselleen, sillä Sarmasteen oli määrä toimia hankkeessa vain yrityksen konsulttina.

Sarmaste kiistää väitteet

Jylhän asiamies, oikeustieteen tohtori Kari Uoti kertoo Suomen Kuvalehdelle, että Sarmaste olisi huijannut Huoltovarmuuskeskusta ilmoittamalla väärän belgialaisen tilinumeron, jolle olisi maksettu miljoonien eurojen ennakkomaksu.

Sarmaste itse kiistää nämä väitteet ja väittää joutuneensa huijauksen ja kiristyksen kohteeksi. Jylhän ja Sarmasteen versiot tapahtuneesta poikkeavat täysin toisistaan.

Poliisi tutkii

Sarmaste sanoo Suomen Kuvalehdelle tehneensä Jylhästä ja tämän miehestä Tapani ”Tape” Valkosesta tutkintapyynnön sen jälkeen, kun hänen ikkunastaan oli viime maanantaina heitetty sisään iso kivi. Sarmaste väittää pariskunnan lähettäneen Helvetin Enkelit hänen peräänsä perimään viittä miljoona euroa.

Helsingin poliisi vahvistaa, että poliisille on maanantaina 6. huhtikuuta tehty ilmoitus vahingonteosta ja kotirauhan rikkomisesta, jossa asunnon ikkunasta oli heitetty sisälle kivi. Poliisin mukaan ikkunan rikkominen on mainittu ”Huoltovarmuuskeskuksen suojavarustetilaukseen liittyvää jupakkaa koskevassa uutisoinnissa”.

Huoltovarmuuskeskus pitää torstaina illalla suojavarustehankinnoista tiedotustilaisuuden.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.