Huippuviulisti Linda Lampeniuksen, 51, omaelämäkerrasta Kesytön elämäni (Otava) paljastuu karmeita yksityiskohtia monista seksuaalirikoksista epäiltynä olevasta liikemies Peter Nygårdista.

Lampenius kertoo kirjassa avoimesti vierailustaan Nygårdin luona Los Angelesissa vuonna 1997. Seura-lehden kustantamalla matkalla Lampeniuksen oli tarkoitus osallistua Oscar-juhlaan ja yöpyä hotellissa, mutta hänet kuljetettiinkin lentokentältä suoraan Nygårdin luo.

Lampenius sai Nygårdin luona oman huoneen, jossa oli parisänky ja kylpyhuoneen seiniä peittivät isot peilit. Alusta alkaen hänellä oli epämiellyttävä tunne, että häntä kuvataan peilien takana olevilla kameroilla.

”On parasta, etten koskaan riisuudu kokonaan, varmuuden vuoksi.” Lampenius kertoo kirjassa päättäneensä.

Epämiellyttävä tunne voimistui kun Nygård yrittää houkutella Lampeniusta porealtaaseen hänen ja kahden paikalla olleen naisen kanssa.

”Olen vaivautunut ja minua inhottaa. Eikö tuo mies kunnioita minua lainkaan? En ymmärrä, mitä hänen päässään liikkuu.”

Oscar-juhlat paljastuvat Nygårdin järjestämiksi omiksi juhliksi, joissa mies vaatii Lampeniusta edustamaan rinnallaan.

”Ihmiset luulevat meitä pariskunnaksi. Hyi, miten inhottavaa.” Lampenius kertoo ajatelleensa.

Nygård yrittää houkutella häntä mukaansa myös Bahaman huvilalla järjestettäviin juhliin ja näyttää vastahakoiselle Lampeniukselle kuvia edellisistä juhlista, joissa on vähäpukeisia ihmisiä.

”Rannalla on pöytien rivistö ja pöydillä makaa alastomia tyttöjä ja naisia ja ruoka on aseteltu heidän päälleen. En ole koskaan nähnyt mitään niin inhottavaa ja alentavaa.”

Lampenius halusi kuvat nähtyään välittömästi pois Nygårdin talosta ja päätti, ettei halua olla enää missään tekemisissä miehen kanssa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lampenius kertoi vuonna 1998 suomalaismedialle kohtaamisestaan Nygårdin kanssa ja kertoi miehen toiminnan olleen mautonta. Seuraavana vuonna Nygård haastoi Lampeniuksen oikeuteen kunnianloukkauksesta.

Alkoi pitkä oikeustaistelu, jossa Nygård vaatii Lampeniukselta korvauksena 10 miljoonaa dollaria.

”Pelkään kuollakseni, mihin haaste vielä johtaa. Asuin niin pitkään Kaliforniassa, että tiedän rahamiesten melkein aina voittavan.”

”Koen hänen haasteensa aiheuttaneen bulimiani ja itsemurhamietteeni. Se on myös romahduttanut talouteni.”

Nygård jatkoi piinallista oikeustaistelua viemällä kanteen aina ylimpään oikeusasteeseen saakka ja hänen vaatima korvaus kasvoi 40 miljoonaan dollariin. Lampenius ei nähnyt lopulta muuta mahdollisuutta kuin päättää taistelu julkiseen anteeksipyyntöön vuonna 2001. Lisäksi hän joutui allekirjoittamaan myös salassapitosopimuksen.

Kursivoidut kohdat ovat lainauksia Linda lampeniuksen kirjasta Kesytön elämäni (Otava)

Lue myös:

Linda Lampenius julkaisi tunteita herättävän alastonkuvan – julkaisee pian kirjan elämästään – ”Tämä on ollut minulle pitkä ja vaikea matka”

Linda Lampenius muistelee tv:ssä esiintymistään peppu paljaana: ”Housut putosivat”