Star Wars -elokuvien Chewbacca-roolistaan maailmanlaajuisesti tunnetuksi tullut Joonas Suotamo kertoo hänen ja Hippo Taatilan kirjoittamassa Roar! – Elämäni wookieena -kirjassa (Johnny Kniga), kuinka hän päätyi Suomesta Hollywoodin valkokankaille.

Koripalloilijana ja vakuutusmyyjänä aiemmin työskennellyt Suotamo sai unelmaroolinsa Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentajan Henrik Dettmannin kautta.

Dettmanilta kysyttiin kansainvälisestä koripalloyhteisöstä, jota elokuvan tuotantoyhtiö oli lähestynyt, tuntisiko hän Pohjoismaissa jonkun vaalean, 210 senttiä pitkän, näyttelijäntöihin soveltuvan henkilön.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

– Mietin ja juttelin viestintäpäällikkö Mika Mäkelän kanssa, ja Joonaksen nimi siinä pompahti esille, Dettman on kertonut aiemmin Ilta-Sanomille.

Suotamo kuvasi tuotantoyhtiön toiveesta demovideon ja pian hänelle jo soitettiinkin casting-toimistosta, josta pyydettiin miehen matkustavan heti seuraavana päivänä Yhdysvaltoihin tapaamaan elokuvatuottaja J.J. Abramsia.

Kirjassaan 34-vuotias Suotamo kertoo seisoneensa puhelun aikaan varsin hämmentyneenä keskellä vantaalaisen ostoskeskuksen parkkihallia.

– Mitä tuollaiseen ylipäätään voi vastata? Et en mä oikein huomenna pääse, kun meillä on taloyhtiön saunavuoro ja sitä ennen Espoonlahdessa korisjengin keskiviikkohöntsät? Suotamo kuvailee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Mies myöntää, että luuli aluksi olleensa piilokameraohjelmassa.

– Ihan oikeesti, onks tää jokin Possen piilokamera? Ryntääkö tuolta nurkan takaa kohta joku Duudson-Jarppi ja lyö mun naamaan kermakakun? hän muistelee reaktiotaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös:

Jani Toivola kirjoitti lastenkirjan rohkeudesta olla oma itsensä: ”Olin poika, joka ei istunut pojan muottiin”

Dopingista kärähtänyt Lotta Harala julkaisi itkuisia kuvia: ”On iso joukko ihmisiä, jotka lyövät lyötyä”

Anni Hautalan ja Ilkka Ihamäen lapsi sai julkkiskummit: ”Kuljemme aina rinnallasi”