Vuoden 2013 Miss Suomen perintöprinsessa Maija Kerisalmi sai tyttövauvan kaksi kuukautta sitten. Lapsen isä on jääkiekkoilija Tomi Iso-Mustajärvi.

– Raskausaikani oli ei ollut mitenkään helppo. Se oli painajaismaista aikaa alusta loppuun. Minut määrättiin jo alkuraskauden aikana kolmeksi kuukaudeksi sairauslomalle. Voin niin huonosti, etten pystynyt edes puhumaan miehelleni. Hän on tottunut, että puhun kohtuullisen paljon, mutta ensimmäiset kolme kuukautta meni sängyssä, Maija Kerisalmi kertoi Vida Kuulas -ravintolisän lanseerausaamussa.

 

Raskausaikana Maijan paino nousi peräti 18,5 kiloa. Hän on karistanut lyhyessä ajassa raskauskilot.

– Minulta on lähtenyt 13,5 kiloa, eli olen viisi kiloa isommassa kunnossa kuin ennen raskautta. Kymmenen kiloa jäi heti sairaalaan, enkä ole ottanut muutamasta ylimääräisestä kiloista paineita. Raskausaika ja synnytys olivat aikamoinen projekti, joten olen ajatellut sen olevan ihan fine, että kaikki kilot eivät putoa saman tien.

”Synnytys oli maanpäällinen helvetti”

Maija kertoo synnytyksensä kestäneen lähes vuorokauden. Hänen mukaan synnytys ei ollut mitenkään mukava kokemus.

– Se oli yksi maanpäällinen helvetti. Kuulemma synnytys on maailman luonnollisin asia, mutta en kokenut sitä mitenkään luonnolliseksi.

Kuva: Petri Voutilainen

”Vauva-arki on ollut helppoa ja kevyttä”

Lappeenrannassa asuvan Maija on tarkoitus järjestää kastejuhla kuukauden päästä. Esikoisen on saanut lempinimen Terttu-Liisa.

Hän kertoo, että arki uuden tulokkaan kanssa on lähtenyt hyvin käyntiin.

– Olin varautunut pahempaan ja raskaampaan starttiin, mutta tähän saakka on ollut helppoa ja kevyttä vauvan kanssa. Olen yrittänyt elää mahdollisimman normaalia elämää lapsen syntymän jälkeen. Olemme liikkuneet paljon yhdessä ja pitänyt huolta, että myös minulla säilyy oma elämä. Tällä hetkellä lapsi on esimerkiksi äitini kanssa hotellissa, kun olen käymässä täällä tilaisuudessa.

Maijan mukaan esikoisen syntymällä ei ole ollut vaikutusta parisuhteeseen.

– Emme ole pelkästään äitejä ja isiä, vaan olemme mieheni kanssa pariskunta. On tärkeä, että suhteessa säilyy intohimo. Haluan tuntea itseni naiseksi, vaikka olen äiti ja päivät lapsen kanssa kotona.

Lue myös:

Ex-missi Maija Kerisalmi odottaa kesävauvaa – julkaisi kauniin kuvan somessa