Laulaja Jippu eli Meri-Tuuli Elorinne avautuu alkoholiriippuvuuden hoitokeskus Kantamon julkaisemalla videolla alkoholismistaan, jonka kanssa on kamppaillut nuoruudesta lähtien.

– Alkoholismi on varjostanut ja ollut voimakkaasti läsnä koko elämääni. En edes tiedä, kuinka monessa sukupolvessa sukumme on saanut rasituksekseen alkoholismin. Olen alkoholistin aikuinen lapsi. Koko perheeni on joko toipuvia alkoholisteja tai alkoholismiin kuolleita, Jippu kertoo videolla.

Hän kertoo aloittaneensa päihteiden käytön jo alakouluikäisenä. Juominen oli hänen kohdallaan itsetuhoista ja sairaalloista.

– Kun psyyke ja lapsuus oli rikki, persoona vaurioitunut ja siihen päälle tulivat vielä päihteet, niin ensimmäisen kerran jouduin mielisairaalan suljetulle jo 15-vuotiaana.

– En kestänyt elämää ja tunteita. Lopulta ihailin alkoholismia ja narkomaaneja. Haaveenani oli tulla heronistiksi ja olla päihdeongelmainen.

Hän myöntää musiikkiuransa alkutaipaleen olleen sekavaa aikaa päihteiden käytön takia. Kun hän pääsi ensimmäisen kerran hoitoon, hänen ajatuksensa oli valita viinan ja uran väliltä. Hän uskoi, ettei pysty sovittamaan molempia yhteen.

Hän kokee olevansa tänä päivänä elossa, koska on ottanut tarjotun avun vastaan. Hän koki retkahduksen oltuaan raittiina kuusi ja puoli vuotta.

– Silloin ajattelin, etten nouse tästä enää koskaan, koska ajauduin psykoosiin.

Nyt hän on elänyt päihteetöntä elämää vuodesta 2013.

– Tänään unelmoin siitä, että saan säilyttää raittiuden. Sen rinnalla kaikista eniten rukoilen, että säilytän tyyneyden ja rauhan läheisiini. Toivon, etten tekisi mitään sellaista, mikä murskaa ja haavoittaa niin pahasti, että jää syvät arvet, ettei voi parantua.

Katso videohaastattelu Jipun toipumiskokemuksesta täältä.

Lue myös:

Elämäntaparemontin Olet mitä syöt -ohjelmassa tehnyt Jippu avoimena somessa: ”Mulla on ollut ikävä mua”

Laulaja Jippu tekee uuden aluevaltauksen