Laulaja Sanni, 27, on kirjoittanut Instagram-tilillään maanantaina vietetyn kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi avoimesti naiseudestaan ja ahtaaksi kokemastaan naiskuvasta. Sanni kertoo, että hän on kokenut lapsuudessaan olonsa ulkopuoliseksi sekä tyttöjen että poikien kanssa.

– Muksuna mietin et on tylsää olla tyttö. Hauskempaa oli leikkiä batmanii poikien kaa tai pelaa futista välkällä, laulaja kirjoittaa ja myöntää kokeneensa olonsa välillä todella ulkopuoliseksi tyttöjen seurassa.

– En jotenkin ihan saanu kiinni barbeista ja meikeistä, jotka selkeesti maailma oli meille silloin tyttöjen juttuina hyvin myyny.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen. Jos kuva ei näy selaimellasi, voit katsoa sen täältä.

Vaikka Sanni koki poikien leikit mielenkiintoisempina kuin tyttöjen, hänellä oli ulkopuolinen olo myös poikien seurassa.

– Aina piti todistaa peleissä olevansa edes sen hitaimman ja huonoimman pojan veroinen, hän sanoo ja kertoo, että pyrki tämän takia aina olemaan porukan paras.

Hän kertoo saaneensa nuorena virtaa siitä, että kaverit haukkoivat henkeään nähtyään hänen suorituksensa ja kehuivat häntä ”kovaksi”.

– Just tän samaisen kovuuden takii oon oppinu pienestä asti himmaa mun naiseutta, koska se ei oo muka menny aina ihan yks yhteen mun ”kyllä mä pärjään antakaa mä näytän” -mentaliteetin kaa, Sanni pohtii.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa julkaisun klikkaamalla tästä.

Sanni myöntääkin halunneensa irtautua ahtaaksi kokemastaan naiskuvasta, ja pyrkineensä olemaan naisen sijaan vain ”tekijä” tai ”tyyppi”. Hän toteaa, että vasta viimeisen vuoden aikana hän on alkanut oikeasti arvostaa omaa naiseuttaan.

– Sitä et ei oo mitään muottia jonka täytettyään saa jonku naiseuden sertifikaatin käteen, vaan voi olla just niin maskuliininen / feminiininen ku milloinki virtaavalta tuntuu, Sanni summaa ajatuksiaan.

Seuraajilta kiitosta

Laulajan rohkea ulostulo naiseudesta on herättänyt paljon keskustelua, ja moni Sannin seuraajista on kiitellyt tätä avoimesta tekstistä.

– Kiitos kun jaoit tän, tämä on ihan täydellinen teksti, eräs seuraajista kiittelee.

– Voin kyllä samaistuu tohon tekstiin, toinen kirjoittaa.

– Että osaatkin aina löytää just ne oikeet sanat, kolmas kehuu.

– Niin hyvin laitettu, kommentoi puolestaan laulaja Paula Vesala.

Vesalan lisäksi moni muu julkisuudesta tuttu henkilö, kuten esimerkiksi Shirly Karvinen, Erika Vikman ja ABREU, on kommentoinut Sannin kuvaa erilaisin emojein.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

Shirly Karvinen toivotti somessa hyvää naistenpäivää – näin kommentoi Sanni ex-missin päivitystä!

Seiska: Shirly Karvinen ja Sanni pussailivat avoimesti helsinkiläisravintolassa – ”Vahvaa tunnetta ilmassa”

Laulaja Sanni rehellisenä: ”Alkuvuosi on ollut mulle jotenkin erityisen hajottava”