Olet mitä syöt -ohjelmastakin tuttu juontajana ja toimittajana tunnettu Laura Haimila kertoo Irma-koiransa kuolleen. Koiran vointi heikkeni yllättäen.

– Tästä viikosta tuli yllättäen hyvin musta, surullinen ja lohduton. Irmu, Irmeli, Immu, Iima, rakas pieni mutanttini lähti valoon. Olen surun murtama ja aivan järkyttynyt, Laura aloittaa Instagram-päivityksensä.

– Miten valolla, ilolla, rakkaudella, lämmöllä ja huumorilla elämäni täyttänyt otukseni voi olla poissa? Miksei hän enää tuhise mun kainalossa? Miksei hän enää vaadi päästä jalkojen päälle nukkumaan, miksei? Siksi, että Irman pitkä ja ihana elämän päättyi yllätyksenä tulleeseen kipuun ja vaivaan. Irman ei tarvinnut kärsiä pitkään, hän jatkaa.

Koira voi vielä vuorokautta ennen kuolemaansa hyvin.

– Sunnuntaina hän vielä istui kummilapseni vetämän pulkan kyydissä seurakunnan puurohetkessä ja vain vuorokautta myöhemmin lääkäri sanoi, ettei toivoa enää ole. Siinä hetkessä mun silmissä pimeni ja sydän murtui, Laura kertoo.

Koira ehti olla Lauralla lähes 13 vuoden ajan, joten siitä tuli hyvin rakas perheenjäsen.

– Irma oli mun elämässä melkein kolmetoista vuotta – yli kolmasosan mun eletystä elämästä. Irma rakasti kaikkia ehdoitta, totutti lukuisat lapset itseensä, tutustui ennakkoluulottomasti kissoihin, loikoili ihmisten kyljessä ja vaan oli. Rauhassa ja hötkyilemättä. Kaikki rakasti Irmulia.

– Irma oli mun mukana kaikkialla ja ehdittiin kokea aivan riittävästi kaikenlaista. Viimeiseksi muistoksi jää Irman silmistä tulleet kyyneleet, kun sanoin hyvästit ja kiitin pussaamalla päätä. Jos Irma olisi jaksanut, hän olisi varmaan pyytänyt anteeksi kaikkia niitä eri ihmisten matoille päässeitä pissoja ja sopimattomissa tilanteissa töräyttämiään pieruja, mutta Irma kuitenkin vain asetti päänsä mun jalan päälle ja nukahti. Mä itkin ja itken yhä.

Lue myös:

Radiojuontaja Laura Haimila erosi näyttelijärakkaastaan – ”Emme ole enää parisuhteessa”

HS: Robin Packalenin kansainvälinen ura vaikeuksissa – ”Ei siellä olla nyt kiinnostuneita”

Isäksi tullut Kasmir ei ymmärrä, mitä oma avopuoliso näkee hänessä – ”Tunnen itseni superrumaksi”