Tietokirjailija ja liikenainen Lenita Airisto, 85, nostaa elämäkertakirjassaan Noitanaisen ilosanoma (Bazar) esille vierailunsa juontaja Marja Hintikan Villa Hintikka -ohjelmassa. Airiston mukaan hänet muun muassa houkuteltiin ohjelmaan valheilla.

Airiston lisäksi jaksossa olivat vieraana myös laulaja Anna Puu sekä ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson. Ohjelmassa oli tarkoitus puhua Boss Lady -teemasta, mutta nauhoituspäivänä pitkäkestoinen haastattelu polveili runsaasti suunnitellusta, lopulta myös Airiston yksityiselämän puolelle.

– Se poikkesi merkittävästi minulle etukäteen ilmoitetusta sisällöstä, mihin en ollut valmistautunut, Airisto kertoo kirjassaan.

Hän puhui ohjelmassa myös menneestä suhteestaan viihdetaiteilija Vesa-Matti Loiriin. Jakso oli Airiston mukaan kuitenkin leikattu niin, että katsojalle muodostui käsitys, että hän olisi ollut suhteessa Loiriin hänen ollessaan vielä naimisissa.

– Ilmaisu on tietenkin valheellinen, enkä ole koskaan ohjelman kuvauksissa näin sanonut, Airisto kirjoittaa.

– Tällainen videonauhan leikkaus ja liimaus osoitti, että kyseessä oli pahantahtoinen vale-editointi, eli cheapfake.

Asiasta tehtiin lopulta asianajajan laatima tutkintapyyntö, jonka käsittely oli kirjaa kirjoitettaessa vielä kesken.

– Oikeuksiaan pitää puolustaa eikä antaa retkujen kävellä ylitse.

Lue myös:

Lenita Airisto avautuu kokemastaan seksuaaliväkivallasta – muistelee rajua tilannetta: ”Hänen kielensä esti minua huutamasta”

Katso kuvat! Tältä entinen Salkkarit-kaunotar Oona Kare näyttää Lenita Airistona!