Lapin käräjäoikeus on tuominnut liikemies Stefan Thermanin peräti viidestä eri rikoksesta yhteensä kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Stefan sai tuomion kahdesta laittomasta uhkauksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja ampuma-aserikoksesta. Teot tapahtuivat yöaikaan Lapin Kittilässä vuoden 2021 maaliskuussa. 

Syyttäjän mukaan tapahtumat saivat alkunsa puhelinsoitosta ja sen jälkeen lähetetystä viestistä, jossa Therman uhkasi erään miehen henkeä. Uhkauksen kohteeksi joutunut mies oli saanut kuulla, että Therman liikkuisi aseen kanssa. 

Myöhemmin samana yönä Therman oli hypännyt auton rattiin, mutta hän menetti autonsa hallinnan. Auto jäi lumipenkkaan kiinni. 

Tämän jälkeen Therman oli syyttäjän mukaan kävellyt läheiselle mökille ase mukanaan. Saavuttuaan mökille oli Therman alkanut riehumaan agressiivisesti. Hän oli myös uhannut mökissä majoittuneen miehen henkeä. Lisäksi Therman oli uhannut ampua kaikki, mikäli hänen etsimiään henkilöitä ei löytyisi. 

Miehen mukaan Therman oli heilutellut asettaan ja sanonut, että aseessa oli ”kovat piipussa”. Syyttäjän mukaan Thermanin ase oli laiton. 

Therman on kiistänyt uhanneensa ketään. 

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Stefan Therman joutuu käräjille. Vuonna 2020 hänet tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta 40 päivän ehdolliseen vankeuteen. Therman joutui maksamaan ehdollisen vankeusrangaistuksen ohessa 25 päiväsakkoa, joka teki hänen tuloillaan 6 900 euroa.