Mediapersoona ja somevaikuttaja Maisa Torppa paljasti aiemmin yksityisellä Instagram-tilillään menettäneensä hänelle läheisen omaisen, joka sairasti ALS-tautia.

ALS on harvinainen ja parantumaton motoneuronitauti, joka rappeuttaa liikehermoja ja aiheuttaa etenevää rappeutumista liikehermosoluissa. Tauti johtaa vaikeuksiin puhumisessa, nielemisessä, liikkumisessa ja lopulta hengittämisessä.

Maisa kertoi viettäneensä vastasyntyneen tyttärensä kanssa kaikki mahdolliset päivät tautia sairastaneen omaisensa luona.

– Mun muutamat tunnit ”omaa aikaa” ja yhden yön ollessani ilman vauvaa valvoin hänen vierellä ja autoin. Vaikka teimme kaikkemme, ei parannuskeinoa ollut, Maisa kertoi surullisena Instagramissa.

Maisa kirjoitti keskustelleensa lähimmäisensä kanssa eutanasiasta ennen tämän menehtymistä ja lupasi hänelle ajaa sen laillistamista.

– Valitettavasti kuitenkin useassa sairaudessa, joihin parannuskeinoja ei enää löydy, loppu voi olla tuskallinen ja kivulias.

– Lupasin jatkaa mun omaisen puolesta taistelua siitä, että eutanasia sallittaisiin Suomessa ja jokaisella olisi siten oikeus hyvään kuolemaan.

Lue myös:

Maisa Torppa ei sulata hänestä tehtyjä kohuotsikoita – kommentoi itkien painoaan: ”Minä en ole lihava”

Maisa Torppa joutui sairaalaan Gossip Moms -ohjelmassa – syntymätön lapsi vaarassa: ”Tulee itku kun edes ajattelen”