Legendaariset näyttelijät Hannele Lauri ja Eija Vilpas vierailevat toimittaja Maria Veitolan luona tiistaina (8.11.) ilmestyneessä Vuoroin vieraissa, Maria Veitola -jaksossa.

Ohjelmassa naiset käyvät painavia keskusteluja muun muassa vanhenemisesta, seksuaalisesta ahdistelusta ja siitä, kuinka vitsit ja mielipiteet ovat vuosien saatossa ympäröivässä yhteiskunnassa muuttuneet.

Yllättäen Maria Veitola päättää nostaa esille asian, jota hän omassa käytöksessään katuu. Veitola myöntää olleensa nuorena toimittajana paljon kärkkäämpi kuin millaisena hänet on viime vuosina totuttu näkemään.

– Olen nuorena kysynyt sellaisia kysymyksiä, joita en enää tänä päivänä kysyisi. Minusta ne eivät ole olleet sopivia kysymyksiä, Veitola tunnustaa ohjelmassa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: MTV

Veitolan mieleen on jäänyt erityisesti yli viidentoista vuoden takainen haastattelutilanne, jossa hän käyttäytyi sopimattomasti laulaja Antti Tuiskua kohtaan.

Haastattelua edelsi muusikko Jari Sillanpään tekemä ulostulo mediassa. Sillanpää kertoi vuonna 2006 Juuso & Tuomas Experience -ohjelmassa olevansa homoseksuaali, mikä aiheutti suuren kohun suomalaisten keskuudessa.

– Tein samoihin aikoihin omaa talk show´tani ja minulla oli vieraana Antti Tuisku, ja hän pohti siellä sitä, miten pop-tähti pysyisi aina vain kiinnostavana. Että kun pitää aina uusiutua. Ja hän puhui Madonnasta, että aina pitää olla uusi imago ja uudet kohut ja kaikkea, Veitola pohjustaa.

– Sitten heitin vitsin ja sanoin, että: ”no aina voi tulla kaapista niin kuin Jari Sillanpää”. Ja minä ajattelin, että se on niin kuin… vitsi. Mutta se olikin Antti Tuiskulle niin vaikea teema, että se ei ollutkaan vitsi, vaan minä loukkasin häntä todella pahasti, ja siitä tuli todella iso ruljanssi, josta olen 15 vuotta myöhemminkin häpeissäni ja pahoillani.

Veitola painottaa vahvasti sitä, kuinka tärkeää haastattelijan on ymmärtää, että seksuaalisuuteen liittyvät teemat ovat usein ihmisille hyvin herkkiä.

– Niillä ei kannata vitsailla yhtään. Ei yhtään, hän alleviivaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: MTV

Hannele Lauri ja Eija Vilpas ovat aiheessa Veitolan kanssa samoilla linjoilla. Lauri kuitenkin muistuttaa Veitolaa armosta, joka ihmisen olisi hyvä sisäistää vanhoja asioita katuessaan.

– Meidän täytyy myös vähän armahtaa itseämme. Ei kukaan tee aina oikein, eikä kaikkea aina opi heti, Lauri kiteyttää lämpimästi.

Lue myös:

Pääministeri Sanna Marin paljastaa Maria Veitolalle yksityiskohtia kohutuista bileilloistaan – ”Se on ihan hirveä show”

Tällainen on Sanna Marinin avioliiton todellinen tila – ”En tiedä, miksi yhdeltä ihmiseltä pitäisi saada kaikki”