Suomalaisten rakastama toimittaja Maria Veitola kertoo omalla Instagram-tilillään yksityiskohtia luotsaamansa Yökylässä Maria Veitola -ohjelman kulisseista.

Veitola on järjestänyt someseuraajilleen kysymystuokion, jossa sarjan fanit saavat esittää kysymyksiä huippusuositun ohjelman taustoista. Vastauksissaan Veitola tulee paljastaneeksi asioita, joita hän ei ole suurelle yleisölle aiemmin jakanut.

– Onko kenestäkään, jonka luona olet vieraillut, tullut sinulle ystävää? eräs seuraaja tiedustelee Veitolalta tämän Stories-osiossa.

– Lähes kaikkien kanssa on (erityisen) lämpimät välit. Muutaman kanssa pidetään yhteyttä ja nähdään joskus vapaa-ajalla, Veitola kirjoittaa.

– Hyvä ja tärkeä ystävä yökyläilyn ansiosta on mulle tullut esim. Anna Puusta, hän lisää.

Toinen kysyjä haluaa tietää, onko Veitolan vaikea löytää kyläilykohteita.

– No, välillä on vaikeaa, Veitola myöntää.

– Jotkut julkisuuden ihmiset haluavat säilyttää yksityisyytensä. Tai eivät halua avata kotinsa ovia, eikä ole esim. mökkiä tai kakkoskotia. Tai perheenjäsen kieltää osallistumisen. Tai elämäntilanne on väärä / haastava. Tai jotain muuta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: MTV

– Onko joku joskus kieltänyt, että jotakin kohtausta tai keskustelua ei saa näyttää? Veitolalta kysytään myös.

– Juu on, nainen vastaa.

– Esim. tulee mieleen yksi päähenkilö, joka puhui spontaanin avoimesti karusta perhetaustastaan, mutta pyysi lopulta, ettei kohtausta käytetä, koska hän ei halunnut vaikeuttaa entisestään omaa tilannettaan perheensä kanssa.

Vastaustensa lomassa Veitola kertoo yökyläilystään muotoilija Ristomatti Ratian ja tämän entisen puolison Anu Saagimin luona. Kyseinen vierailu on Veitolan mukaan ollut oudoin yökyläily ikinä.

Monet suomalaiset muistavatkin kohun, joka Saagimin ohjelmassa laukomista kommenteista aikoinaan nousi. Saagim muun muassa haukkui Veitolaa rumaksi.

– Onhan se totaalinen mindfuck olla kylässä kutsuttuna, ja silti emäntä vittuilee koko ajan, Veitola toteaa nyt.

– Että miksi mä oon täällä, jos mua ei haluta tänne, hän jatkaa.

Ristomatti Ratia puolestaan oli Veitolan mielestä todella ystävällinen ihminen. Ratia ja Saagim erosivat pian ohjelman kuvausten jälkeen, vuonna 2016.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Yksi erikoisimmista kysymyksistä, joita Veitola on seuraajiltaan saanut, liittyy seksin harrastamiseen.

– Oletko ollut sukupuoliyhteydessä kenenkään kanssa yökyläillessä? seuraaja heittää.

– No en kyl oo, enkä aio olla. Mun työhön ei kuulu seksi tai sukupuoliyhteys, Veitola alleviivaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Myös Veitolan alkoholinkäytöstä ollaan yleisön keskuudessa kiinnostuneita.

– Oletko ollut kertaakaan krapulassa kuvausten toisena päivänä? fani miettii.

– Oon, monesti! Veitola yllättäen tunnustaa.

– Mut mulle tulee tosi helposti krpaula. Siihen ei tarvita kuin kaksi alkoholiannosta ja raskas kuvauspäivä. Myös migreenissä oon ollut joitakin kertoja kakkospäivänä, se on kauheaa, hän summaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lisäksi Veitolalta kysytään tuoreen kauden runsaasti huomiota herättäneestä jaksosta, jossa toimittaja viettää vuorokauden muusikko Andy McCoyn kanssa. Jakso nousi lehtiotsikoihin McCoyn ala-arvoisen käytöksen vuoksi.

– Miten vaikeaa sinulle oli Andyn luona yökyläily? Tai jakson katsominen?

– Oli se kyl tosi haastavaa. Mutta mun mielestä mun ammatissa on hyvä harjoitella ja kohdata myös vaikeita tilanteita. Sellasta elämässä on, Veitola muotoilee.

– Me valmistauduttiin tähän jaksoon poikkeuksellisen hyvin, mutta kyllähän se Andyn agressiivisuus pääsi silti yllättämään. Oon käsitellyt kokemusta ammattilaisten kanssa (työnohjaaja, terapeutti) ja sain heiltä tosi paljon apua.

Eräs kysyjä pohtii, millaisia tunteita Veitola koki Andyn jaksoa tehdessä, ja jännittikö häntä ottaa huono käytös puheeksi seruaavana aamuna.

– Monenlaisia tunteita. Jännitystä, ällistystä, pelkoa. Ja juu jännitti, lähinnä se, että jos Andy muuttuu taas väkivaltaiseksi. Mutta ohjaaja rohkaisi mua ja sanoi, että jos näin käy, niin sitten lopetetaan heti, Veitola avaa.

– Musta se aamun keskustelu oli tosi, tosi tärkeä koko ohjelman kannalta. Ilman sitä jaksoa ei olisi ehkä kannattanut esittää, hän täsmentää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Myöhemmin Veitola tunnustaa erään toisen kysymyksen yhteydessä, että välillä häntä on pelottanut jäädä yökylään joillekin haastateltavilleen. Silti hän on toimittajana sitä mieltä, että kaikkia pitäisi voida haastatella.

– Tosi vähän on sellaisia, joiden luokse en menisi, Veitola painottaa.

Lue myös:

Maria Veitola joutui nuorena osastohoitoon – avaa syitä anoreksian puhkeamiselle: ”Häpesin pitkään itseäni”

Andy McCoy käyttäytyy ala-arvoisesti Maria Veitolaa kohtaan – syyttää päihteitä: ”Kusipää on aina kusipää”