Koko kansan tuntema toimittaja Maria Veitola julkaisi tällä viikolla Instagram-tilillään postauksen, jonka yhteydessä hän puhui hyvin avoimesti omasta seksuaalisuudestaan. Julkaisu oli samalla kannanotto liittyen Pride-viikkoon, jonka tarkoituksena on ajaa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia.

Nyt Veitola paljastaa Instagramissa vastaanottaneensa julkaisunsa jälkeen valtavan määrän kritiikkiä ja ala-arvoisia viestejä. Veitola kertoo asiasta tuoreessa päivityksessään.

Veitola on julkaissut kolmen kuvan kuvasarjan, jossa poseeraa värikäs uimapuku yllään.

– Oon saanut paljon palautetta tuoreimmasta mielenterveysmaanantain postauksestani ja valtaosa viesteistä on tosi ihania. Ootte jakaneet mulle inboxissa tosi intiimejäkin asioita ja oon otettu, että koette mut ihmiseksi, jolle voi uskoutua herkistäkin asioista. Mutta sitten, Veitola pohjustaa kirjoituksessaan.

– Hyvä luoja, miten kauheita viestejä oon saanut, hän jatkaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Veitolan mukaan yksi syy ikävään viestitulvaan on median tekemät uutisartikkelit naisen seksuaalisesta suuntautumisesta.

– Uusi yleisö, joka ei ehkä lähtökohtaisestikaan pidä minusta, kokee tarpeelliseksi oksentaa päälleni inboxeissani. Mukaan vedetään myös vanhempani, puoliso ja lapsi. Kuvottavaa toimintaa.

Kuvakaappauksia inhottavista viesteistä Veitola ei halua omassa somessaan julkaista.

– Tekisi mieli laittaa näkyväksi kaikki noi hirveät viestit ja kommentit, mutta ei tollaista homo- ja transfobista paskaa voi vaan julkaista. Että terkut kaikille teille, jotka kysytte miksi sitä sateenkaarilippua pitää liehuttaa. Siksi, että vihan, pelon ja ennakkoluulojen määrä on edelleen valtava. 

Veitola on vahvasti sitä mieltä, että avointa keskustelua seksuaalisuudesta tarvitaan edelleen.

– Aina on ihmisiä, jotka ovat yksin tunteittensa ja kokemustensa kanssa. Yksi tehokas tapa lievittää yksinäisyyttä on se, että me sanoitetaan ja jaetaan keskenämme henkilökohtaisia, haastaviakin asioita. Vertaistuen ja esikuvien voima on valtava. Se on myös tiedon jakamista ja outoina pidettyjen asioiden normalisointia. Meitä on kaikissa asemissa, kaikissa ammateissa, Veitola summaa.

Lue myös:

Maria Veitola puhuu avoimesti omasta seksuaalisuudestaan – paljastaa suhdehistoriansa: “Seksuaalinen suuntautumiseni on joillekin ongelma”

Maria Veitola kerää kritiikkiä paljasjalkaisilta helsinkiläisiltä – lataa suorat sanat: “Mitä ihmeen sisäsiittoisuutta te suojelette?”