Hyvinvointiyrittäjä Martina Aitolehti paljasti viime viikolla saavansa Discovery+-kanavalle oman tv-ohjelmansa Revenge Body with Martina Aitolehti.

Ohjelma on suomalainen versio yhdysvaltalaisesta formaatista Revenge Body with Khloé Kardashian, jossa ideana on tehdä osallistujille elämäntapamuutos sekä ulkoisesti että sisäisesti. Nimi Revenge Body, suomeksi ”kostokroppa” tulee siitä, että tavoitteena on näyttää exälle, mitä tämä menetti.

Aitolehden valitseminen ohjelman luotsaajaksi on herättänyt runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Monet ovat nostaneet esille Aitolehden aikaisemmin julkisuudessa tokaisemat kommentit liittyen painoon ja ulkonäköön.

– Muistan aina Martinan sanat siitä hänen ja Eskon vauvarealitystä, että ”raskaus ei ole syy lihoa. Se on vain tekosyy, jos päästää itsensä rapakuntoon”. Mun on vaikea nähdä, miten tää sama ihminen kannustaa terveesti mitään. Se lähipäivien töksäytys vaan kertoi, ettei mikään ole muuttunut, eräs Instagram-käyttäjä lataa Discovery+-kanavan Instagram-julkaisun kommenttikentässä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Useat ihmiset ovat kritisoineet avoimesti myös sitä, miksi Discovery+ haluaa lähteä tuottamaan laihduttamisen ympärille rakennettua ohjelmaa. Lisäksi termi ”kostokroppa” on saanut someväen närkästymään.

– Jos kyseessä on lämminhenkinen ja kannustava ohjelma (kuten itse vastasitte konseptista kysyttäessä), miksi sen nimi on Revenge Body? Miksi elämäntapamuutos on kosto, ja miksi se tehdään jotain muuta kuin itseä varten? Instagramissa ihmetellään.

– Kostokroppa? Oikeasti? Siinäpä vasta tervettä suhdetta rakentamaan (ja opettamaan nuoremmalle sukupolvelle) miten erosta on hyvä yrittää toipua.

Discovery+ on vastannut saamaansa kritiikkiin ja painottaa, että ohjelma ei ole laihdutusohjelma, vaan siinä keskitytään ensisijaisesti kokonaisvaltaiseen elämäntapamuutokseen.

– Pyrkimyksenämme on tehdä omannäköinen ohjelmamme, jossa autetaan kehoon liittyvistä epävarmuuksista kärsiviä ihmisiä. Halu muutokseen tulee osallistujalta itseltään, ja meidän tehtävämme on auttaa ja tukea häntä, Discovery+ alleviivaa.

Lue myös:

Jättiyllätys! Martina Aitolehdelle oma tv-ohjelma: ”Työni on tehnyt vaikutuksen”

Martina Aitolehti avautuu tulevasta tv-pestistään – ”Edessä työntäyteinen kesä”

Martina Aitolehti asetti Hannu-rakkaalle kovan haasteen kesken mökkireissun: ”Lähdetkö mukaan?”