Hyvinvointivalmentaja Eevi Teittisen, 32, ja ex-vapaaottelija Teemu Packalénin, 34, elämä muuttui viime marraskuussa, kun perheeseen syntyi esikoistytär kuukautta ennen laskettua aikaa. Pari kertoo nyt Me Naiset -lehden haastattelussa vaativasta arjestaan pienen keskoslapsen vanhempina.

Ensimmäiset viikot kotona olivat raskaita ja yllättivät, vaikka Eevi kertookin osaavansa käsitellä lapsia.

– Oli kova paikka, kun en osannutkaan hoitaa omaa lastani pelkällä äidinvaistolla, Eevi myöntää haastattelussa.

Keskosvauvan hoitamiseen vanhemmat saivat tarkat ohjeet. Miten vauvaa käsitellään ja syötetään nenä-mahaletkulla. Myös ravinnonsaannista piti pitää kirjaa. Molemmat olivat väsyneitä ja epävarmoja ja välillä Eevi vain itki.

– Väsyneenä yritin muistaa, miten vauvaa käännetään tai otetaan kiinni. Välillä en edes voinut koskea lasta, kun en muistanut, miten se tehdään oikein, Eevi muistelee.

– Teemu repi pelihousujaan, että hän ei jaksa tätä. Sanoin, että en minäkään – mutta en pysty tekemään tälle mitään. Olemme selviytyjiä – luulimme, että emme me tarvitse apua.

Nykyään pari käy varhaisen vuorovaikutuksen ohjauksessa juttelemassa ammattilaisen kanssa ja he uskovat, että kaikki rutinoituu hiljakseen.

– Mutta haastavaa tämä on, Eevi toteaa.

Hän pohtii äitiyttään myös uusimmassa Instagram-julkaisussaan.

– Vanhasta normaalista arjesta ei ole paljoa jäljellä, mutta tilalle on tullut uusi normaali. Me mennään vauvan kanssa muutamissa menoissa yhdessä, mutta muuten vietetään paljon aikaa kotona oman porukan voimin. Sekin verottaa, varsinkin parisuhdetta.

– Vaikka eletään pitkälti vauvan ehdoilla, olen minä edelleen minä. En vain äiti, vaan myös ystävä, puoliso ja valmentaja. Juuri ne kaikki yhdessä auttaa jaksamaan just nyt.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lähde: Me Naiset

Lue myös:

Tuore äiti Eevi Teittinen avautuu haastavista tuntemuksistaan – ei heti kokenut uutta rooliaan omakseen: ”Alku oli selviytymistä”

Eevi Teittinen säteilee äitiyden onnea – julkaisi humoristisen kuvan tyttärensä kanssa – ”Tarjoilija, yksi vielä!”