Hyvinvointivaikuttaja Eevi Teittinen tuli äidiksi viime marraskuussa. Teittisen ja hänen puolisonsa, vapaaottelija Teemu Packalénin esikoislapsi syntyi keskosena, ja tämän ensimmäiset elinkuukaudet ovat olleet haastavat.

Nyt Teittinen avautuu omalla Instagram-tilillään vaikeista tuntemuksistaan, joita on tuoreena äitinä kokenut. Vaikka alku on ollut raskas, suhtautuu Teittinen kuitenkin luottavaisin mielin tulevaan.

– Olipahan matka. Äitiys syttyi hiljalleen, omalla painollaan. Se ei tosiaankaan mennyt kuten odotin, tai mistä puhuttiin. ”Se syttyy kun saat lapsen syliin ekan kerran”. Itse olin vain ihan hämmentynyt, vaikka koinkin kiitollisuutta, Teittinen kirjoittaa Instagramissa.

– En kokenut sitä onnea ja iloa heti, vaan itseasiassa vasta sitten, kun reilu kuukausi oli jo takana, hän jatkaa.

Teittinen kertoo hyväksyneensä vaikean alkutaipaleen.

– Alku oli mulle selviytymistä ja sekin on täysin ok. Olen hyväksynyt sen. Jokaisella on oma tarina, eikä missään ole yhtä oikeaa. On vain lukuisia erilaisia tarinoita, joihin vaikuttaa niin moni asia. Rakkaus ei vähene, vaikka tunteet ja ajatukset tuntuisi joskus jopa vääriltä .


Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Synnytys oli Teittisen mukaan ”täynnä dramatiikkaa”. Silti hänen mielestään tunne synnytyksen jälkeen oli sanoinkuvailemattoman upea.

Tällä hetkellä Teittinen kokee, että hän voi hyvin, ja että hän jaksaa tulevatkin koitokset.

– Nyt vasta koen, että voin hengittää. Koen, että osaan ja selviän. Nyt kun lapsen painoa ei tarvitse kytätä, syöttöpunnituksia muistaa, kelloa kytätä, ruokintaa suorittaa toista tuntia ja monella eri menetelmällä, pelätä lapsen vääränlaista käsittelyä, tyytymättömyyttä tai omaa riittämättömyyttä. Pumpata jatkuvasti, jumittaa kotona sisätiloissa, vahtia hengitystä ja herätä öisin jatkuvasti. Nyt kun tämä sujuu luonnollisemmin ja omalla painollaan, voin jo vähän ollakin vaan äiti, Teittinen iloitsee.

– Nyt pystyn luottamaan ja rentoutumaan lapsen kanssa, sekä ilman. Ollaan päästy ylös sumusta.

Teittinen kiittää kaikkia ihmisiä, jotka ovat tukeneet häntä vaikeuksien keskellä.

– Olen saanut korvaamatonta tukea tämän matkan aikana teiltä. Kun isoin sumu iski päälle mietin, miten tästä ikinä selviää eteenpäin. Mutta niin sekin päivä koitti. Moni teistä tsemppasi juuri tämän ajatuksen kanssa ja kokemuksien jakamisen merkitystä ei voisi liikaa korostaa. Some näytti mulle tämän matkan aikana sen POSITIIVISEN voimansa pitkästä aikaa. Kiitos, hän kiiteyttää.

Lue myös:

Eevi Teittinen ja Teemu Packalén kotiutuivat vauvan kanssa – suloinen kuva pienokaisesta julki – ”Sanat ei riitä kertomaan”

Eevi Teittinen avoimena haastavasta vauva-arjesta – ”Vaikeinta on ollut yksinäisyys ja kaikesta selviytyminen”