Entinen mediapomo ja radiojuontaja Kristiina Komulainen teki muutama vuosi sitten radikaalin päätöksen ja lähti opiskelemaan poliisiksi Tampereen poliisikouluun.

Nyt Komulainen toimii murharyhmän nuorena konstaapelinä Helsingin poliisilaitoksella. Työ on rankkaa, ja se on avannut Komulaisen silmät suomalaisen yhteiskunnan ongelmille. Komulainen kuvailee Me Naiset -lehden tuoreessa haastattelussa työnsä sisältävän kuolinviestien viemisiä, raiskauksien ja väkivaltarikosten selvittelyä sekä ruumiiden tutkimista.

– Tämä homma vaatii tiettyä jakomielitautisuutta, Komulainen toteaa Me Naisille.

Toisinaan Komulaisen eteen sattuu työpäivän aikana hengenvaarallisia tilanteita. Tällaisia ovat esimerkiksi kohtaamiset vankien kanssa.

Me Naiset -lehden artikkelin mukaan vastassa voi olla erittäin vaarallinen, hiv-positiivinen ja hepatiittia kantava rikollinen, joka haluaa tartuttaa taudit poliisiin.

– Kun tällainen rikollinen räkii ympäriinsä, hänelle on pakko laittaa huppu päähän, Komulainen sanoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Vaikka poliisintyöhön hyppääminen on vaatinut media-ammattilaiselta totuttelemista, ei hän haluaisi vaihtaa enää takaisin “entiseen minäänsä”. Komulainen kokee, että poliisi on hänen kutsumusammattinsa.

– Kuulostaa varmaan jeesusmaiselta, mutta minun valintojani työuralla ohjaa se tavoite, että maailma olisi parempi paikka, Komulainen kiteyttää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lähde: Me Naiset

Lue myös:

Mediakonkari Kristiina Komulainen yllättää – palaa radiojuontajaksi: ”Iso ilo jatkaa paussin jälkeen”

Samuli Edelmann hyppäsi 26 vuotta sitten autolautalta mereen – paljastaa kirjassaan totuuden tapahtumista