Näyttelijä Samuli Edelmann, 53, paljastaa uudessa elämäkertakirjassaan Samuli – Pimeydestä valoon totuuden vuoden 1995 tapahtumista, jolloin hän päätyi mereen Viking Linen Cinderella-laivalta.

Vuotta aiemmin tv:ssä oli alkanut suursuosioon noussut Vintiöt-sketsisarja. Edelmannin lisäksi sarjassa näyttelivät Santeri Kinnunen, Kari ”Hissu” Hietalahti ja Janus Hanski sekä Niko Saarela, Juha Veijonen ja Jussi Chydenius.

Menestyksen myötä Vintiöt myös keikkailivat ahkerasti ja keikkojen jälkeen alkoi usein kostea juhlinta. Näin oli myös elokuussa 1995, kun Edelmann istui keikan jälkeen Cinderella laivan hytissä yhdessä Kari Hietalahden ja Janus Hanskin kanssa.

Kirjassa kerrotaan, että miehet joivat itsensä nopeasti humalaan ja alkoivat pelata pitkää tikkua.

”Kolmikon huudahtelut sekoittuivat toisiinsa, kunnes hihittelyn katkaisi huuto: Se joka vetää lyhimmän korren, hyppää laivalta mereen!”

Edelmannin tikku oli lyhin. Humalainen näyttelijä juoksi Cinderellan peräkannelle ystävät perässään, kiipesi kaiteen yli ja hyppäsi mereen. Hilpeä tunnelma vaihtui pian kauhuksi.

”Vittu hyppäskö se oikeesti?”

”Hakekaa apua! Mies yli laidan!”

Edelmannilla oli tapahtumahetkellä takana pitkä ryyppyputki ja hän oli kärsinyt itsetuhoisista ajatuksista. Mies putosi kymmenen metriä suoraan hyiseen mereen. Jokin sai kehon kuitenkin toimimaan ja pintaan päästyään hän jäi kellumaan ja odottamaan apua.

”Hän oli välttänyt kuoleman juuri ja juuri. Laivan henkilökunta pelasti Samulin takaisin laivaan ja toimitti tähden suoraa päätä putkaan selviämään.”

Tapahtuneen seurauksena laivan kapteeni antoi Edelmannille porttikiellon Cinderellalle.

Kursivoidut kohdat ovat lainauksia Johannes Lahtelan toimittamasta elämäkertakirjasta Samuli – Pimeydestä valoon (Otava).

Lue myös:

Samuli Edelmann tukee Aku Louhimiehen kanssa työskentelystä kieltäytynyttä Ville Virtasta: ”Ville puhuu rohkeasti tärkeästä asiasta”

Seiska: Samuli Edelmann kuherteli naimisissa olevan näyttelijän kanssa parkkihallissa!