Me Naiset: Heidi ja Toni Nieminen avoimena erityislapsestaan: ”Aloin jo mielessäni tehdä surutyötä lapseni kohtalosta”

Ex-aviopari Heidi ja Toni Nieminen kertovat avoimesti Me Naiset -lehdessä erityislapsen vanhemmuudesta. Vuoden ja viiden kuukauden ikäinen Elsa-tytär sairastaa akondroplasiaa, joka on lyhytkasvuisuutta aiheuttava luustosairaus.

Vauvavuosi oli Heidille rankkaa ja turhauttavaa aikaa. Elsan kasvu ei edennyt kuten aiemmilla lapsilla, eikä lääkärien vastaanotoilla tai neuvolassa asiaan suhtauduttu vakavasti.

– Tuntui, ettei minua otettu vakavasti. Koin jääväni epäilyni kanssa yksin, huoli vain kasvoi ja aloin jo mielessäni tehdä surutyötä lapseni kohtalosta, Heidi kertoo Me Naisille.

Lopulta Elsan diagnoosi varmistui tytön ollessa viiden kuukauden ikäinen. Nyt Niemiset rakentavat huumorilla, mutkattomuudella ja rakkaudella perustaa, jolta Elsa kasvaa kohtaamaan ennakkoluuloja, tietämättömyyttä ja katseita.

– Korkeushyppääjää Elsasta ei tule. Enemmän mietityttää se, miten ihmisten tietämättömyys aikanaan Elsaan vaikuttaa. Hän saa tuijotuksia osakseen viimeistään, kun lähtee kouluun. Toisaalta hän saattaa lähtökohdistaan kasvaa ihmiseksi, joka on empatiataidoiltaan kyvykkäämpi kuin moni muu, Heidi pohtii.

Tonin mukaan Elsa on nauravainen, elinvoimainen, kykenevä ja tempperamenttinen lapsi ja myös Heidi on onnellinen näistä luonteenpiirteistä tyttärellään.

– Sydämeni varmaan särkyisi, kun miettisin, miten hän selviää. Hänestä paljastuikin rohkea ja temperamenttinen tyyppi, joka osaa kertoa, mitä haluaa. Minulla ei ole enää pienintäkään pelkoa, etteikö Elsa pärjää, Heidi sanoo.

Myös Toni on samaa mieltä ja näkee tyttäressään selviytyjän.

– Asiat, joille ei mitään mahda, on vain hyväksyttävä. Siksi Elsankaan sairaus ei ole surkuttelun aihe.

– Mistäs sitä tietää: erilaisuudesta voi seurata enemmän mahdollisuuksia kuin uhkakuvia tai esteitä. Sanonkin, että Elsalla ei ole pisin varsi, mutta kyllä hän vielä korkealle lyö.

Lue myös:

Petetty Heidi Nieminen avautuu eron jälkeisestä elämästä: ”En olisi uskonut, että tulee päivä, jolloin seison omilla jaloillani”

MTV: Sinkkuna viihtyvä Toni Nieminen muutti Helsinkiin – palasi vanhaan työhönsä


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.