Brittiläinen televisiojuontaja Piers Morgan, 55, on jättänyt yllättäen pestinsä suositussa Good Morning Britain -aamuohjelmassa, kertoo ITV kotisivuillaan. Eron syynä ovat Morganin sopimattomat kommentit liittyen Meghanin ja Harryn antamaan haastatteluun Oprah Winfreylle.

– ITV: n kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen Piers Morgan on päättänyt, että hänen on aika lähteä Good Morning Britain -ohjelmasta. ITV on hyväksynyt tämän päätöksen, kotisivuilla kerrotaan.

Morgan on jo pitkään kritisoinut Meghanin ja Harryn toimintaa varsinkin sosiaalisessa mediassa. Kaikki kulminoitui tiistaiseen aamuohjelmaan, jossa Morganin juontajapari Alex Beresford kritisoi Morganin sanomisia.

Beresford kutsui suorassa lähetyksessä Morganin käyttäytymistä pirulliseksi. Tästä suivaantuneena Morgan nousi tuoliltaan ja poistui studiosta.

Vain hetkeä aiemmin ohjelmassa oli käsitelty Meghanin ja Harryn haastattelua, jossa Meghan oli kertonut muun muassa pahasta olostaan ja itsemurha-ajatuksistaan. Morgan ei sanojensa mukaan uskonut sanaakaan Meghanin puheista.

Brittiläinen tv-alan sääntelyviranomainen Ofcom on myös aloittanut tapauksen jälkeen tutkinnan aamuohjelmasta, saatuaan yli 41 tuhatta valitusta katsojilta.

Keskiviikkona Morgan kommentoi asiaa vielä Twitter-tilillään.

– Maanantaina sanoin, etten usko Meghan Marklea hänen Oprah-haastattelussaan. Minulla on ollut aikaa pohtia tätä, enkä vieläkään usko. Jos sinä uskot, OK. Sananvapaus on arvo, jonka puolesta olen valmis kuolemaan.

– Kiitos kaikesta rakkaudesta ja vihasta. Minä poistun viettämään aikaa omien mielipiteideni parissa, Morgan kirjoitti twiitissään.

Piers Morgan

@piersmorgan
On Monday, I said I didn’t believe Meghan Markle in her Oprah interview. I’ve had time to reflect on this opinion, and I still don’t. If you did, OK. Freedom of speech is a hill I’m happy to die on. Thanks for all the love, and hate. I’m off to spend more time with my opinions.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

Kuningatar Elisabet kommentoi vihdoin Harryn ja Meghanin rajuja väitteitä: ”Koko perhe on surullinen”

TV: Meghanin ja Harryn järkyttävät paljastukset brittihovista – perhe oli huolissaan Archien ihonväristä