Suomen menestyneimpiin artisteihin lukeutuva Mikael Gabriel avautuu tuoreessa Duudsoneiden ja Mielenterveyden keskusliiton Rajoilla-podcastissa kokemistaan mielenterveydellisistä ongelmistaan.

Gabriel kertoo rehellisesti, että hänet vaikeat lapsuuden ja nuoruuden kokemuksensa yhdistettyinä hurjaan suosioon aikuisiässä ovat aiheuttaneet melkoisen myllyn hänen päänsä sisällään.

Duudsoneiden Jukka ja Jarno kysyvät podcastissa Mikaelilta suoraan, miltä masennus hänestä tuntuu.

– Ensinnäkin minun ei tee mieli hymyillä, ei tee mieli nauraa, ei tee mieli tehdä mitään. Ei tee mieli nousta sängystä, ei tee mieli puhuu kellekään, ei ole tietynlaista lämpöä sisällä, vaan kaikki on jotenkin kylmää ja helvetin sellaista… ihan niin kun jotain peltiä koskisi, Mikael kuvailee.

Mikael uskoo, että hänen vaikea suhteensa oman isänsä kanssa on osiltaan vaikuttanut siihen, että hän on elämänsä aikana kohdellut muita ihmisiä paikoin hyvin epäreilusti ja jopa inhottavasti.

Nyt Mikael on kuitenkin omien sanojensa mukaan mielenterveydellisesti menossa kohti parempaan ja yksi suuri vaikutustekijä tähän on ollut hänen oman tyttärensä syntyminen.

– Lapsen syntymän jälkeen on alkanut enemmän peilaamaan sitä omaa käytöstään, Mikael kertoo.

– Kun lapsi tuli, niin minä itkin neljä päivää sellaista ihan hysteeristä itkua – siis minä luulin, että minä sekoan. En tiennyt, että mitä tapahtuu ja en pystynyt lopettamaan, hän jatkaa.

Kolmannen päivän jälkeen Mikael ymmärsi käyvänsä läpi kaikkia niitä patoutuneita tunteitaan, joita hän on vuosien aikana pitänyt sisällään. Hän ei ole omien sanojensa mukaan koskaan käynyt terapiassa, vaan avannut tunteitaan ainoastaan kappaleisiinsa.

– Mutta ne asiat mitä minä olen kirjoittanut sinne paperille, niin ne on aika pintaraapaisua tavallaan loppujen lopuksi siitä sodasta mitä siellä sisällä tapahtuu.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Nyt Mikaelille on syttynyt vahva halu vihdoin kohdata ja käsitellä hänen psyykkiset haavansa. Kaikista suurin motivaatio tähän on ollut se, että hän haluaisi oman tyttärensä voivan mahdollisimman hyvin.

– Minä en halua, että hänen sydäntään särkee kukaan. Minä olen särkenyt niin monen ihmisen sydämen, Mikael toteaa vakavana.

– Että onko tämä empatiaa vai mitä tämä on, että sinä pystyt ymmärtämään oman lapsesi kautta tuollaisia tunnetiloja, mitkä tavallaan johtuu omista vanhemmista tai siitä miten joku on käyttäytynyt jotain kohtaan, hän pohtii.

Lue myös:

Mikael Gabriel julkaisi herkän yhteiskuvan tyttärensä kanssa – yksi piirre ihastuttaa: ”Jotain niin kaunista!”

Räppäri Mikael Gabriel tuomittiin rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta