Mikael Gabriel avautuu podcastissa syistä, jotka johtivat pitkään taukoon uralla: ”Mulla oli tosi paha olla”

Räppäri Mikael Gabriel, 31, avautuu elämänsä merkittävimmistä käännekohdista Roope Salmisen Kolme käännekohtaa –podcastissa. Mikael huostaanotettiin 14-vuotiaana ja kokemus oli huomiota huutavalle nuorelle pojalle pelottava. Toisaalta se tarjosi mahdollisuuden.

– Elämäni ehkä tärkein käännekohta oli se huostaanotto ja musiikin löytäminen. Silloin löysin perustan sille tyypille joka olen tänään.

Huostaanottoon ajoivat monet syyt. Mikael varasti kavereineen auton, karkaili kotoaan eikä käynyt lainkaan koulussa.

– En oikein tiennyt kuka olin. Olin kiusattu ja myöhemmin kiusaaja. Olin myös suuri yllyttäjä kaikkiin tyhmiin juttuihin, joista sit jäätiin kiinni. Olin tosi kapinallinen nuori.

Mikaelin mukaan huostaanotto ja neljä vuotta Hyrynsalmella pelastivat hänet.

– Mä pelastin sen mukana jollain tavalla itseni kun löysin kirjoittamisen ja rakkauden räppiin ja musiikin tekemiseen. Löysin jonkinlaisen tarkoituksen mun elämään.

Tauko

Mikael painoi keikkaa 15 vuotta putkeen, kunnes hymy hyytyi ja masennus valtasi mielen.

– Mulla oli vaan tosi paha olla tossa vuoden 2018 lopussa. En hymyillyt, räjähtelin ja olin tosi masentunut. Ainoa milloin sytyin oli lavalla. Kaikki sen jälkeen ja ennen sitä oli paskaa, Mikael kertoo.

Mies hoiti huonoa oloaan ostelemalla satojen tuhansien arvosta designer-vaatteita, koruja ja elektroniikkaa, joita ei todellisuudessa tarvinnut. Kihlattu Triana ja manageri Peppi olivat Mikaelille tärkeitä henkilöitä, jotka huomasivat muutoksen ja auttoivat ymmärtämään tauon tarpeellisuuden.

Tauko artistiudesta ja keikkoista oli Mikaelille tärkeä päätös, joka mullisti elämän ja laittoi arvomaailman uusiksi. Enää ei ollut tarvetta olla kaiken keskipisteenä.

Lue myös:

Mikael Gabriel paljastaa podcastissa elämänsä merkittävän käännekohdan: ”Olen riisunut egoani siitä lähtien”

Ruisrock perutaan jälleen – Mikael Gabriel laukoo suorat sanat päättäjille: ”Haistakaa v*ttu”


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta