Miss Suomi Viivi Altonen, 24, on paljastanut Instagram-tilillään joutuneensa fyysisen väkivallan uhriksi. Altonen oli mukana YK:n tasa-arvojärjestön, UN Womenin, Oranssit päivät -kampanjoinnissa, joka päättyi 10. joulukuuta.

Kampanjan tarkoituksena on kitkeä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, ja Altonen kertoi jo kampanjan alussa aiheen olevan hänelle henkilökohtaisesti tärkeä. Nyt hän paljastaa saaneensa seuraajiltaan paljon kysymyksiä aiheeseen liittyen, jonka seurauksena hän on avannut henkilökohtaista taustaansa enemmän.

– Haluan avata teille hiukan taustaani. Vaikka olen nauttinut reissuistani ja nautin edelleen, kaikki kokemani eivät ole olleet mukavimmista päästä, hän aloittaa pitkän kirjoituksensa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kerroin teille muutama viikko sitten, miksi oranssit päivät ovat minulle tärkeä aihe ja se aiheutti teissä paljon kysymyksiä ja sain paljon yksityisviestejä. Ajattelin nyt vastata kysymyksiin, Altonen jatkaa.

Hän paljastaa joutuneensa itsekin fyysisen väkivallan kohteeksi. Altonen kertoo asiasta avoimesti, koska hän haluaa antaa voimaa muille väkivallasta kärsineille ja painottaa, etteivät nämä ole asian kanssa yksin.

– Asuin muutama vuosi sitten Mosambikissa. Oli yksi lauantai ja olin matkalla kotiin, kun paikallinen tuttu tuli auttamaan minua etsimään ystäväni avaimia, Altonen aloittaa tarinansa.

– Lähdimme hakemaan taskulamppua, kun miehellä pimahti. Hän otti sorkkaraudan ja alkoi lyömään minua. Koko tilanne meni täydessä sokkitilassa, enkä vielä tajunnut silloin, että mitä oli tapahtunut, hän muistelee traagista kokemusta.

Altonen kertoo saaneensa tietää myöhemmin, että mies kärsi päihdeongelmasta. Hän kertoo myös päässeensä hetken päästä pakoon pahoinpitelytilanteesta ja juosseensa kotiin.

– Olin hakattu mustelmille, Altonen paljastaa.

– Tämä tilanne on minulle edelleen vaikea, mutta se on loppujen lopuksi kasvattanut minua myös henkisesti. Kärsin tilanteesta pitkään, mutta olen löytänyt työkalut siihen, että olen päässyt elämässäni eteenpäin, hän kertoo.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa kuvan myös täältä.

Lue myös:

Miss Suomi Viivi Altonen paljastaa, mikä häntä jännittää eniten Helsinkiin muutossa: ”Tämä on kuin muutto ulkomaille”

Viivi Altonen liittyi Tinderiin – paljastaa nyt totuuden profiilistaan: ”En etsi pahaa poikaa, etsin hyvää tyyppiä!”

Miss Suomi Viivi Altonen löysi uuden kodin: ”Minulla oli asunnon suhteen vain yksi kriteeri”