Miss Suomi -kilpailusta tuttu Katariina Juselius julkaisi Instagram-tilillään kuvia ajanjaksolta, jolloin hän sairasti syömishäiriötä. Sairaus oli pahimmillaan, kun hän oli 17-vuotias.

– En ole koskaan ennen näyttänyt näitä kuviani. Ensimmäinen kuva punaisilla bikineillä on otettu viime kesänä, kun minulla oli elämäni upein kesä! Olin erittäin onnellinen ja terve (ja ruskettunut), Katariina Juselius.

– Kaksi jälkimmäistä kuvaa ovat luultavasti surullisimmat. Minulla oli erittäin paha syömishäiriö, kun olin 17-vuotias ja olin aloittamassa uraani mallina. Muistan ajatelleeni, että olin lihava noissa otoksissa, vaikka olen niissä vain luuta ja nahkaa.

– Minä painoin ehkä 20 kiloa vähemmän kuin nyt. Minulla oli aina kylmä, mikään ei inspiroinut minua ja kaikki vaikutti ihmissuhteisiini ja kouluun. En voinut mennä minnekään, koska olin ahdistunut, koska en pystynyt hallitsemaan syömistäni.

Hän sairastui anoreksian jälkeen bulimiaan. Hän kertoo ajatelleensa vain ruokaa ja liikuntaa.

– Syömishäiriöt eivät ole hauskoja. Olen pahoillani, että menetin niin monia mahdollisuuksia 20-vuotiaana. Toivottavasti kenenkään ei tarvitse taistella minkäänlaisia ​​mielenterveys- tai syömishäiriöitä vastaan.

– Aloin toipua pari vuotta sitten, koska halusin nauttia elämästä ja olla hyvä roolimalli tuleville lapsilleni. Toivon todella, että minulla on tulevaisuudessa perhe, ja olen myös hieman peloissani, jos anoreksian sairastaminen on vaikuttanut hedelmällisyyteeni. Minun pitäisi olla kunnossa, mutta et koskaan tiedä.

Katariina uskoo, että hän on toipunut syömishäiriöstä lähes kokonaan.

– Sanon aina, että olen 98% toipunut. Jos stressaan, saatan alkaa syömään vähemmän vahingossa ja minulla on silti joskus ongelmia syödä tarpeeksi. Myös itseni hemmottelu karkeilla tai leivonnaisilla tuntuu oudolta.

– Tällä hetkellä olen ketoruokavaliolla. Se on auttanut minua ylläpitämään painoani, tuntemaan oloni terveeksi ja olen saanut energiaa toimintaan. En laske kaloreita.