Erilaiset missikilpailut ovat viime vuosina joutuneet ankaran kritiikin kohteeksi. Mediassa kilpailuja on kommentoitu naista alentaviksi konsepteiksi, ja joidenkin mielestä ne ovat menneet 2020-luvun Suomessa pois muodista.

Nyt Miss Helsinki -kilpailua vuodesta 2018 alkaen luotsannut Rosanna Kulju ottaa kantaa aiheeseen MTV Uutisten tuoreessa haastattelussa. Kulju ei itse koe, että missikilpailut tekisivät haittaa yleiselle naiskuvalle tai kisoihin osallistuville henkilöille.

– Ajattelen, että jokainen, joka lähtee kilpailuun tietää mihin ryhtyy. Maailmanlaajuinen trendi on kuitenkin se, että jokainen nainen tekee mitä haluaa, Kulju painottaa uutislähetyksessä.

– Tämä voi olla vain ihmisten uskomus, että naisia esineellistetään kisoissa, hän täydentää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kuljun mielestä missikisat ovat monelle nuorelle naiselle voimaannuttava kokemus. Hän alleviivaa sitä, ettei kilpailuissa merkitse ainoastaan ulkonäkö.

– Ajatuksena on, että koko kauneus tulee sisältä. Ei riitä, että on vain kauniit kasvot, jos sisältä ei löydy mitään. Sosiaaliset taidot, karisma ja se miten kohtelet muita näkyy myös esimerkiksi alusvaatekuvissa, Kulju kuvailee.

Miss Helsingin keulakuvana tunnettu Kulju ilmoitti hiljattain aikovansa lopettaa suositun kilpailun puikoissa toimimisen. Naisen mukaan hänen on aika antaa tilaa jollekin uudelle elämässään.

– Tämä on haikeaa. Olen pyörinyt kisoissa kuusi vuotta mukana. Mutta elämäntilanteeni on nyt muuttunut. Koen, että olen saanut tästä kaiken sen mitä olen pystynyt saamaan ja myös antanut kaiken sen mitä olen pystynyt antamaan.

– Nyt on minun aikani mennä aikuisena naisena elämässäni eteenpäin, kohti uusia haasteita, Kulju kiteyttää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lähde: MTV Uutiset

Lue myös:

Rosanna Kulju poseeraa rakkaansa kanssa vain pyyhe yllään – hehkuttaa romanttista viikonloppua: ”Saimme sen mitä haimme”

Yllätyspäätös! Rosanna Kulju luopuu Miss Helsinki -kilpailusta: ”Vika kerta tehdään isosti!”