Toimittaja Mirkka Torikka julkaisi tänään keskiviikkona 15. maaliskuuta esikoiskirjansa Rakas katastrofini (WSOY). Kirjassaan Torikka kuvaa rankkoja kokemuksiaan, joiden kanssa on kamppaillut viime vuodet.

Torikka jäi leskeksi 35-vuotiaana, kun hänen puolisonsa ja lastensa isä Aki päätyi tekemään itsemurhan. Suurta tragediaa seurasi hometalohelvetti ja siihen liittyvät laajat remontit. Kahden lapsen yksinhuoltajaäitinä Torikan oli pakko keksiä keinot, kuinka selvitä koko perhettä koettelevista vastoinkäymisistä.

Vain puoli vuotta miehensä kuoleman jälkeen Torikka alkoi seurustelemaan juontaja Sami Kurosen kanssa. Teoksessaan Torikka paljastaa yksityiskohtia hänen ja Kurosen myrskyisästä suhteesta.

Toukokuussa 2017 eronneet Torikka ja Kuronen kohtasivat lukuisia haasteita neljä vuotta kestäneen parisuhteensa aikana. Torikan mukaan Kuronen oli hänestä mustasukkainen, minkä taustalla vaikutti Kurosen aiempi parisuhdehistoria. Torikkaa puolestaan vaivasi se, että monet asiat tehtiin usein Kurosen mielen ja aikataulujen mukaan. Lisäksi kaksikolla oli runsaasti erimielisyyksiä eri aiheista kuten esimerkiksi siitä, kuinka yhteiset lomat vietettäisiin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Sami Kuronen ja Mirkka edustivat Luokkakokous 2 -elokuvan ensi-illassa Helsingin Tennispalatsissa vuonna 2016. Kuva: AOP

Suhdetta kuormitti myös se, että noihin aikoihin Kurosen ura juontajana oli lähtenyt valtavaan nousukiitoon. Arki tuntui Torikasta erikoiselta, ja siihen kuului paljon glamouria. Hän ajatteli molempien osapuolten hakevan hyväksyntää, Torikka Kuroselta ja Kuronen yleisöltään.

Torikka sai itsensä jatkuvasti kiinni siitä, että hän vertasi Kurosta edesmenneeseen puolisoonsa.

Kerran Torikka ja Kuronen kävivät läpi rajun riidan, joka sai alkunsa yhteisellä ravintolaillallisella. Torikkaa oli jo pidemmän aikaa häirinnyt se, ettei Kuronen uskaltanut keskustella mistään hankalasta aiheesta julkisella paikalla. Niinpä Torikka yritti haastaa Kurosta kommunikoimaan, mutta tämä päätti paeta ravintolasta. Torikka lähti välittömästi Kurosen perään.

– Tavoitin hänet vihdoin taksitolpalla ja halusin selvittää asian siinä ja heti, jotta voisimme palata jatkamaan iltaa. Hän ahdistui kiivaasta äänensävystäni, että hyppäsi taksiin ilman minua. Jäin tuijottamaan taksin takavaloja äimistyneenä, Mirkka kirjoittaa kirjassaan.

Jälleen kerran Torikka ajatteli, ettei hänen aviomiehensä olisi koskaan jättänyt häntä yksin yöllä Helsingin keskustaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Vihaisena Torikka nappasi taksin Kurosen asunnolle ja odotti tämän takapihalla, josko mies ottaisi häneen yhteyttä puhelimella. Näin ei kuitenkaan koskaan tapahtunut, joten lopulta Torikka koputti juontajan oveen.

Sisällä Kurosen talossa pariskunta kävi kiivaan keskustelun siitä, mitä oli tapahtunut. Kurosen mielestä hänellä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin paeta, kun taas Torikka koki, ettei parisuhdehuolia voinut lakaista maton alle.

Mitä enemmän Torikka yritti saada Kurosta puhumaan, sitä enemmän tämä sulkeutui.

– Olin lopulta niin turhautunut ja ahdistunut, että heitin viinilasin seinään, Torikka myöntää.

– Hän katsoi minua kuin totaalista sekopäätä, joka tunsin olevanikin, hän summaa.

Kyseisen riidan jälkeen Torikka ja Kuronen jatkoivat suhdettaan vielä puolentoista vuoden ajan, kunnes lopulta päätyivät eroon.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Sami Kuronen on puhunut avoimesti värikkäästä suhde-elämästään julkisuudessa. Hänen viimeisin parisuhteensa päättyi syksyllä 2021, minkä jälkeen hän on viihtynyt jo pidemmän aikaa sinkkuna.

Lokakuussa 2022 Kuronen kuitenkin paljasti Metropolille olevansa valmis uuteen suhteeseen.

– Kaikki on mahdollista. En ole ehtinyt asiaa sen vakavammin miettimään, mutta toisaalta ei minua mikään jarrutakkaan, tähtijuontaja totesi tuolloin.

– Hyvä parisuhde koostuu mielestäni yksinkertaisesti siitä, että on kaksi ihmistä, jotka tuntevat vetoa toisiinsa, hän kiteytti.

Lue myös:

Eron läpikäynyt Sami Kuronen paljastaa, kuinka selvisi raskaan elämänvaiheen yli – ”Mitään oikotietä pitkin ei voi päästä helpommille vesille”

Sami Kuronen selittää epämääräisiä lähestymisyrityksiään – hämmensi fanejaan: ”Vi**umaisinta tällä kertaa on se, että…”