Huippusuositun Temptation Island Suomi -ohjelman uusi kausi pyörähtää käyntiin Nelosella keskiviikkona 19. lokakuuta. Juontajana nähdään tuttuun tapaan suosittu mediapersoona Sami Kuronen, joka on luotsannut ohjelmaa jo yhdentoista kauden verran.

Temptation Island -sarjassa katsoja pääsee seuraamaan, kuinka neljä eri erossa olevaa pariskuntaa selviää viettelysten saaren tarjoamista houkutuksista. Ohjelman juontajana Kuronen todistaa dramaattisia käänteitä aitiopaikalta, mikä ei aina ole miehelle helppoa.

Vaikka Kurosella on pestistään jo monen vuoden kokemus takana, tuntuu hänestä edelleen pahalta nähdä, kun parit pettävät toisiaan.

– Iltanuotiolla haastavimmat hetket ovat sellaisia, joissa osallistuja syystä tai toisesta romahtaa – joko omasta tai puolison käytöksestä johtuen. Ei ole koskaan kiva katsoa, kun toista ihmistä sattuu, Kuronen toteaa Metropolille Temptation Island -ohjelman pressitilaisuudessa.

– On kuitenkin ollut hienoa nähdä, kuinka joka kerta nämä ihmiset ovat päässeet jaloilleen ja käsitelleet päänsä sisällä hyvin vaikeitakin asioita. Osallistujien kehitystä on mielenkiintoista seurata, hän lisää.

Kuroselle on tärkeää, ettei hän koskaan osoita osallistujia syyttävällä sormella tai anna näille ohjeita siitä, kuinka eri tilanteissa tulisi toimia.

– Olen kaikki nämä kaudet yrittänyt esittää kilpailijoille sellaisia tiukkoja kysymyksiä, joita jokainen tv-katsojakin varmasti haluaisi heiltä kysyä. Pyrin kuitenkin aina olemaan tuomitsematta osallistujia niistä tekosista tai päätöksistä, joita heille tulee eteen. Yritän herätellä heitä omaan toimintaansa avoimen keskustelun kautta, mies painottaa.

Tytär ei ole kiinnostunut Temppareista

Kuronen elää parhaillaan kiireistä elämää, eikä hänellä ole töiden ohella paljoa ylimääräistä aikaa. Hektisten työpäivien jälkeen Kurosta odottaa kotona Oona-tytär ja Helmi-kissa, jotka asuvat Kurosen luona vuoroviikoin, eli aina silloin kun eivät ole Oonan äidillä.

13-vuotiasta Oonaa ei Kurosen mukaan vielä kiinnosta Temppareiden katsominen.

– Temppareiden aihe ei Oonaa ole vielä napannut, mikä on mielestäni ihan hyvä. Jos hän joskus vanhempana haluaa ohjelmaa kuitenkin katsoa, olen toki valmis keskustelemaan Temppareiden teemoista hänen kanssaan.

– Tyttären seurassa vietetty aika on minulle tärkeää. Se maadoittaa minua sopivasti vilkkaan arjen keskellä.

– Onneksi kuluneet vuodet ovat koulineet minua sen verran tehokkaasti, ettei minulla ole jaksamisen kanssa mitään suurempia ongelmia. Olen myös iloinen siitä, että ympärilläni oleva julkisuus on kasvanut vähitellen, jotta olen ehtinyt rauhassa totutella muuttuviin tilanteisiin. Jos näin suuren kokoluokan julkisuus olisi annettu minulle parikymppisenä käsiteltäväksi, olisi varmasti noussut kusi hattuun, Kuronen virnistää.

Kurosta ei myöskään hetkauta se, että hänen suhde-elämäänsä jatkuvasti ruoditaan mediassa ja eri keskustelupalstoilla.

– Siinähän ruotivat, hän naurahtaa.

– Julkinen työ on oma valintani. Jos en pystyisi tämän kaiken myllytyksen kanssa elämään, voisin aina lopettaa nämä hommat.

Valmis uuteen suhteeseen

Kaikki ei kuitenkaan ole Kurosenkaan elämässä pelkkää vaaleanpunaista hattaraa, vaan kuten lukuisat Temppari-tähdet, on myös Kuronen kokenut elämässään sydänsuruja. Viimeksi raskaampi elämänvaihe koetteli Kurosta vuosi sitten syksyllä, kun hän erosi edellisen kumppaninsa kanssa.

Raskaista tilanteista selviämiseen on Kurosen mukaan olemassa vain yksi resepti:

– Oli tämä miten kliseistä tahansa, ainoastaan aika parantaa haavat. Mitään oikotietä pitkin ei tuollaisissa asioissa voi päästä helpommille vesille, Kuronen alleviivaa.

Aika on selkeästi tehnyt Kuroselle tehtävänsä, sillä nyt hän sanoo, että voisi olla jo valmis uuteen suhteeseen.

– Kaikki on mahdollista. En ole ehtinyt asiaa sen vakavammin miettimään, mutta toisaalta ei minua mikään jarrutakkaan, juontaja toteaa salaperäisesti.

– Hyvä parisuhde koostuu mielestäni yksinkertaisesti siitä, että on kaksi ihmistä, jotka tuntevat vetoa toisiinsa, hän jatkaa.

– Minun on vaikea tehdä listaa ominaisuuksista, joita unelmakumppaniltani täytyisi löytyä.

Lue myös:

Sami Kuronen muistelee vuosien takaista fanikohtaamistaan – ”Sadat kirkuvat tytöt olisivat antaneet mitä vain”

Sami Kuronen inspiroitui Sanna Marinin hitiksi nousseesta festarikuvasta – julkaisi oman versionsa: ”En kestänyt houkutusta”