Kiinan Wuhanin miljoonakaupungista viime marraskuussa alkunsa saanut koronavirus COVID-19 on tartuttanut tähän mennessä noin 92 000 ihmistä ympäri maailman.

Sairauteen on kuollut Johns Hopkinsin yliopiston seurannan mukaan tällä hetkellä 5 065 henkilöä, joista 3 062 Kiinassa ja 1 016 Italiassa.

Maailmanlaajuisesti tapahtumien peruuttamiseen ja rajojen sulkemiseen johtanut virus on tarttunut myös moniin julkisuuden henkilöihin, joista tähän mennessä ovat julkisessa tiedossa ainakin alle listatut henkilöt.

Suosikkinäyttelijät Tom Hanks ja Rita Wilson

Variety-lehden mukaan Tom Hanks, 63, on ensimmäinen julkisuuden henkilö, joka kertoi julkisesti koronadiagnoosistaan. Hanks oli Australiassa kuvaamassa uutta elokuvaa, kun hänellä ja hänen vaimollaan Rita Wilsonilla 63, todettiin koronatartunta. Molemmat ovat nyt eristyksessä ja elokuvan kuvaukset on keskeytetty.

Kanadan pääministerin vaimo Sophie Grégoire Trudeau

Kanadan pääministerin Justin Trudeaun, 48, vaimo Sophie Grégoire Trudeau, 44, ilmoitti torstai-iltana, että hänen koronavirustestinsä oli positiivinen. Justin Trudeau päätti asettua vapaaehtoiseen eristykseen kahdeksi viikoksi vaimonsa kanssa. Grégoire Trudeaun epäilleen saaneen tartunnan, kun hän vieraili maaliskuun alussa Englannissa, jossa hän osallistui puhujana suureen tapahtumaan ja poseerasi kuvissa mm. F1-tähti Lewis Hamiltonin, 35, ja näyttelijä Idris Elban, 47, kanssa.

NBA-tähti Rudy Gobert

Utah Jazz -koripallojoukkueen sentteri Rudy Gobert, 27, sai keskiviikkona positiivisen tuloksen koronavirustestistä. Tämä johti koko NBA-sarjan kuluvan kauden pysäyttämiseen.

NBA-tähti Donovan Mitchell

Torstaina uutisoitiin, että myös Utah Jazzin tähtipelaaja Donovan Mitchell, 23, on saanut koronavirustartunnan.

Brasilian presidentin viestintäpäällikkö Fabio Wajngarten

Brasilian presidentin Jair Bolsonaron viestintäpäällikkö Fabio Wajngarten, 44, (kuvassa oikealla) osallistui viime viikolla tapaamiseen, jossa oli myös Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump,73. Tapaamisen jälkeen Wajngartenilla todettiin koronavirustartunta, mutta Trumpin esikunta ilmoitti torstaina, että presidentti ei aio mennä testattavaksi.

Jalkapallotähdet Daniele Rugani ja Manolo Gabbiadini

Italian maajoukkueessa ja suurseura Juventuksessa pelaava puolustaja Daniele Rugani, 25, on saanut koronavirustartunnan. Asiasta uutisoitiin keskiviikkona. Juventuksen mukaan Ruganilla ei ole ollut oireita.

Myös italialaisen Sampdoria-joukkueen pelaaja Manolo Gabbiadini, 28, diagnosoitiin torstaina koronatestissä tartunnan saaneeksi. Gabbiadini on kotieristyksessä ja hän on vakuuttanut medialle voivansa hyvin.

Valioliigajoukkue Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta

Kun Valioliigajoukkue Arsenalin päävalmentaja Mikel Artetan, 37, todettiin sairastuneen koronavirukseen, koko joukkue keskeytti toimintansa ja meni eristykseen.

Jalkapallotähti Callum Hudson-Odoi

Valioliigajoukkue Chelseassa pelaava Callum Hudson-Odoi, 19, kantaa koronavirusta. Chelsean organisaatio ilmoitti perjantaiaamuna, että Hudson-Odoin sairastumisen takia koko joukkue on eristyksessä.

Hudson-Odoi oli Sky Sportsin mukaan kokenut maanantaiaamuna flunssaoireita ja on pysynyt poissa joukkueen toiminnasta siitä lähtien. Kun positiivinen testitulos saatiin torstai-iltana, koko joukkue, valmennusjohto sekä osa taustahenkilöstöstä laitettiin välittömästi kotieristykseen ja joukkueen rakennukset suljettiin.

Hudson-Odoi vakuutteli perjantaina faneilleen sosiaalisessa mediassa voivansa jo paremmin.

Perjantaiaamuna Valioliiga ilmoitti, että koko sarja keskeytetään ainakin 4. huhtikuuta saakka.

Lähteet: The Oregonian, Sky Sports

Kuvat: Instagram

Lue myös: Mitä teen, jos saan koronaviruksen? – Lue asiantuntijoiden vinkit!