Kuluneen viikon suurin puheenaihe on ollut Suomen suurimmasta huumerikosvyyhdistä kertova Katiska-dokumentti, jonka ensimmäinen jakso on kerännyt yleisöltä murskaavaa kritiikkiä.

Erityisesti suomalaisia suututtaa tapa, jolla vyyhdin toisen pääsyytetyn, Niko Ranta-ahon elämää kuvataan. Dokumentti antaa monen mielestä glorifioidun kuvan siitä, millaista on olla rikollinen.

– Nelonen ja Ruutu, onko teidän mielestä eettisesti oikein että ihannoitte huumerikollisuutta? Niko Ranta-aho on toimillaan aiheuttanut kuolemaa ja epäinhimillistä kärsimystä. Te annatte hänelle ruutuaikaa kertoa että huumehommat on ihan ok homma. Hävetkää! eräs närkästynyt Twitter-käyttäjä kommentoi.

Nyt Niko Ranta-aho on avannut Instagram-tilillään omaa näkemystään kohutusta dokumentista.

– Olin itse 11 kuukautta eristettynä vailla mitään sanaa medialle, sinä aikana MEDIA teki minusta julkkiksen kertomalla kaiken mahdollisen minun elämästä omilla myyvillä näkemyksillään sekä syyttäjän ja poliisin väitteillä, mies tilittää.

– Jos minulla olisi ollut päätösvalta en olisi halunnut että minun asioista kirjoitetaan, oliko minulla vaihtoehtoja? Ei!

Ranta-aho muistuttaa, että dokumentista on nähty vasta pieni osa, ja että siinä tullaan ottamaan kantaa vielä moneen tulenarkaan asiaan.

– Lainaten käräjäoikeuden tuomarin sanoja ”Hold your horses”, Ranta-aho päättää kirjoituksensa.

Näet postauksen kokonaisuudessaan alta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Sofia Belórf lyttää Katiska-dokumentin: ”Nikon esittämät väitteet eivät ole totta!”

Seiska: Niko Ranta-ahon entinen liikekumppani ammuttiin kesken Katiska-dokumentin kuvausten