Nora Rinteen näyttelemä Salatut elämät -hahmo Camilla Mustavaara on maannut pitkään koomassa loukkaannuttuaan vakavasti hääpäivänään tapahtuneessa dramaattisessa helikopterionnettomuudessa. Nyt Camilla palaa elävien kirjoihin Salkkareiden kevään hurjassa päätösjaksossa keskiviikkona 22. kesäkuuta.

Ehkä toisin kuin hahmollaan Camillalla, on Noralla takanaan upea kevät, johon on kuulunut paljon mukavia ja kiinnostavia töitä, kesän suunnittelua perheen kanssa sekä tutustumista uuteen, suloiseen koiranpentuun.

– Hankimme keväällä koiranpennun, ja se on niin ihana! Rinne kuvailee onnellisena Metropolille.

– Pentu on kuin uusi vauva perheessämme ja vaatii nyt alkuvaiheessa aika paljon hoitoa ja huolenpitoa. Nämä erilaiset kasvun vaiheet menevät kuitenkin koiran kohdalla paljon nopeammin kuin lasten kanssa, hän jatkaa.

Rinteelle on tullut yllätyksenä se, kuinka nopeasti pieneen eläimeen kiintyy.

– Koira vaatii todella paljon läsnäoloa ja on äärimmäisen sosiaalinen. Tämä on tuntunut entisenä kissaihmisenä hassulta, mutta toisaalta olen oppinut tuntemaan uuden perheenjäsenemme hyvin nopealla vauhdilla.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Salkkareihin paluu on Rinteeltä sujunut erittäin luontevasti, onhan työyhteisö hänelle jo entuudestaan tuttu.

– Salkkarit on minulle sellainen paikka, jossa tykkään olla ihan hirveästi. Meillä on mahtava työyhteisö, jossa kaikki arvostavat toisiaan ja toistensa ammattitaitoa. Lisäksi Camillan roolia on aina hauska tehdä. Hahmoa on rakennettu jo vuosia, ja kun siihen hyppää kyytiin, on se menoa heti.

– Tauon aikana tein taiteellista väitöstutkimusta Taideyliopistolla, opetin Teatterikorkeakoulussa ja olin mukana erilaisissa taideprojekteissa. Näihin hommiin verrattuna Salkkareiden tekeminen on ihanan selkeää. Minulla on tämä oma roolini, jonka vedän niin hyvin kuin kykenen, ja kaikki muut asiat pyörivät muiden ihmisten harteilla.

Rinteen työ yliopistolla jatkuu edelleen, mutta nyt hänen on helpompi yhdistää erilaisia töitä keskenään kuin silloin, kun hänen väitöstutkimuksensa oli vielä alkuvaiheissa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Rinne kokee olevansa kiitollinen siitä, että hänellä on mahdollisuus tehdä keskenään hyvin erilaisia töitä ja hyppiä ikään kuin eri “kuplien” välillä.

– Nyt kun minulla yhdistyvät työssäni hyvin erilaiset ääripäät – tv-viihde ja marginaalinen taide – ajattelen Salkkareiden pitävän jalkani maassa. En ole siis sukeltanut täysin syvään päähän taidekuplaan, Rinne naurahtaa.

– En halua ihan eristäytyä taiteen maailmaan, vaan minusta on tärkeää, että minulla on Salkkarien kautta myös kontakti sen ulkopuolelle, hän täsmentää.

– Olen iän myötä yrittänyt päästää irti ajattelutavasta, että olisi vain se oma porukka. Pyrin jatkuvasti muistuttamaan itseäni siitä, että maailmassa on erilaisia ihmisiä ja erilaisia tapoja elää, eikä tietty tapa ole välttämättä toista huonompi tai parempi.

Salkkareiden tuoman julkisuuden myötä Rinne tunnistetaan usein kadulla.

– Mutta yleensä vain silloin, kun olen meikannut, Rinne paljastaa huvittuneena.

– Kun lähden kuvauksista kotiin ja minulla on Camillan meikit naamassa, huomaan herättäväni aika paljon huomiota ihmisissä. Omana itsenäni vastaantulijat eivät minua yhtä usein tunnista. Minun melko laittautumaton ulkomuotoni saattaa vähän hämätä, hän virnistää.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Fanien kanssa kohtaamiset ovat Rinteen mukaan lähes poikkeuksetta mukavia, vaikka Camilla raju hahmo onkin. Silti hän on välillä kohdannut erikoisia ennakkoluuloja uusien tuttavuuksien suunnalta.

– Aika usein on käynyt niin, että tutustuessani uuteen ihmiseen, joka on katsonut Salkkareita, tunnustaa hän myöhemmin minulle, että Camillan rooli oli aluksi vaikuttanut hänen ajatuksiinsa minusta. Monet ovat ehkä tiedostamattaan luulleet minun olevan edes vähän samanlainen kuin Camilla. Lopulta he ovat kuitenkin ymmärtäneet, ettei näin ole ja joutuneet päästämään irti ennakkokäsityksistään.

– Tämä on aiheuttanut jopa suurta hämmästystä ihmisissä, kun he ovat tajunneet ettemme me ole lainkaan samanlaisia Camillan kanssa. Itse ajattelen, että ilmiö on täysin luonnollinen, vaikka ei muuten sekoittaisikaan todellisuutta ja fiktiota.

Kun Rinne puhuu Salkkareista, voi hänestä helposti huomata, kuinka innoissaan hän työstään on. Hänen puheensa pulppuaa iloisesti, eikä ole mitään mistä hän arkailisi kertoa.

On kuitenkin yksi aihepiiri, josta Rinne ei tiedä miten hänen pitäisi puhua: Salkkarit-työryhmän karonkat.

– Oi, meillä on niin räväköitä ja hyviä muistoja karonkoista… mutta mitä minä edes kehtaan kertoa kaikista näistä meidän hölmöilyistämme? hän toteaa ja nauraa antaumuksella.

– Karonkat ovat pitkän työrupeaman päätös, joten silloin heitämme kannat ihan kunnolla kattoon. On älyttömän ihanaa saada juhlia sellaisella porukalla, jonka kanssa on niin hyvä tehdä töitäkin, näyttelijä hymyilee.

– Naureskelimme juuri hiljattain yhdessä hyvän ystäväni Maarit Poussan kanssa, että edellisissä kesäjuhlissa oli meininkiä kuin nuorina ylioppilaina. Siinä ei paljon ikä paina kun juhlitaan karonkkaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Markku Pulli paljastaa asian, josta haaveilee saunassa – myöntää rehellisesti: ”Minulla ei ole ikinä ollut sixpackia”

Salatut elämät -tähti Esko Kovero on ollut kihloissa jo 40 vuotta puolisonsa kanssa – ”Ei siinä silloin suoranaisesti rukkasia tullut”