Olli Lindholmin elämäkerta on koskettava tarina Yö-yhtyeen keulakuvasta: "Mulla on ollut paljon hyviä ystäviä, jotka ovat auttaneet jaksamaan"

-yhtyeen keulakuva Olli Lindholm on monessa liemessä keitetty mies. Yhtyeensä lisäksi muun muassa The Voice of Finland -ohjelmasta tutuksi tullut laulaja on julkaissut elämäkerran Yhden Miehen Varietee, jonka on kirjoittanut kirjailija Arno Kotro. Kirjan julkaisutilaisuutta vietettiin Helsingin keskustassa ja Metropoli.net oli paikalla tapaamassa molempia herrasmiehiä.
Yhden Miehen Varietee kertoo varsin henkilökohtaisesti Olli Lindholmin elämästä, mielipiteistä ja ajatuksista. Upeaan vuoropuhelumuotoon kirjoitettu kirja näyttää Arnon ja Ollin keskustelut semmoisina kuin ne käytiin. Minkälainen on olotila näin kirjan julkaisun alla, Olli Lindholm?
– Kyllä mulla on hyvä fiilis. En ajattele pelkästään kirjan myyntiä, vaan ajattelen asiaa sitä kautta, että se antaa musta hyvin rehellisen kuvan ja oikoo vääryyksiä. Kyllä tuon takana on helppo seisoa, Olli kertoo.
Kirjassa Olli käy hyvin yksityiskohtaisesti läpi monia elämän osa-alueita. Onnellisuuden ja onnistumisten lisäksi mies on paininut kovan epätoivon, masennuksen ja alkoholismin kanssa. Pelottiko se, että ihmiset saavat tietää sinusta niin paljon?
– Eipä oikeastaan. Mitä asioita mun tarvitsisi pelätä? Ei siinä loukata ketään eikä se ole kostokirja. Haluan kertoa itsestäni nämä jutut ja tämän jälkeen voin sanoa, että jos joku asia on epäselvää meikäläisestä, niin totuuden voi lukea kirjasta, Olli sanoo.
– Avioerosta puhuminen oli siinä suhteessa vaikeaa, koska aikanaan kun ollaan menty yhteen, niin ollaan päätetty viettää loppuikä yhdessä. En ollut kovin onnellinen siitä tilanteesta, että ero tuli. Hommat kuitenkin meni miten meni ja niiden kanssa on elettävä, Olli jatkaa.
Varsinkin elämän kivikkoiset pohjat tulevat kirjasta hyvin esille. Mikä on ollut sellainen voimavara, joka on auttanut sinua jaksamaan?
– Elämänhalu on aina ollut kova. Mulla on myös ollut paljon hyviä ystäviä, jotka ovat auttaneet jaksamaan. Täytyy pitää silmänsä auki: Mulla käy todella usein niin, että kun mietin asioita ja ne pyörivät aivoissa tyhjää, joku ystävä soittaa tai kävelee vastaan ja alkaakin kertoa omista ongelmistaan. Silloin asioille antaa perspektiiviä, että kaikilla meillä on huonot hetkensä – elämä menee niin, että siinä on ylä- ja alamäkiä. En onneksi koskaan ole ollut ujo, joten uskallan puhua ihmisille, jos joku ahdistaa, Olli valaisee.

Kirjan kirjoittanut Arno Kotro on pitkän linjan kirjailija ja toimittaja. Olli Lindholmin elämäkerrasta huomaa ensimmäisellä selauksella mielenkiintoisen vuoropuhelutyylin. Oliko tällainen erikoisempi lähestymistapa heti mielessä, Arno?
– Kyllä se oli. Tämä kirja menee vähän samanlaiseen jatkumoon kuin Kauko Röyhkän ja Ville Haapasalon kirjat, joissa keskustelu käydään vuoropuhelulla. -yhtyeestä on tehty jo kattava elämäkerta, niin oli hauskaa tehdä asia hieman eri tavalla, Kotro sanoo.
Opitte tuntemaan toisenne Ollin kanssa melkoisen hyvin kirjoitustyön aikana. Tuliko jokin Ollin kokemus sinulle suurena ylläyksenä?
– Ehkä ne aallonpohjien syvyydet tulivat yllätyksenä. Myös raitistumiskokemus oli hyvin pysäyttävä ja kiinnostava. Mua ja Ollia yhdistää se, että me ollaan raitistuttu Ollin kanssa melkein päivälleen saman ikäisinä ja se yhdisti meitä, Kotro kertoo.
Kuinka yhteistyönne sai alkunsa?
– Kustantajan keksimä ajatus se oli alusta pitäen, mutta kun tavattiin Ollin kanssa, löydettiin helposti sama aallonpituus. Missään vaiheessa ei tapeltu tai riidelty, vaan kaikki meni erittäin hyvässä yhteishengessä. Ollista vähän varotettiin, että luvassa olisi hankala tyyppi, mutta hän olikin ehkä helpoin tyyppi, jonka kanssa olen yhteistyötä tehnyt! Kotro kehuu.
Lopuksi vielä Arno Kotro: Miksi Yhden Miehen Varietee kannattaa lukea?
– Se osoittaa, että asiat eivät ole sellaisia, miltä ne näyttävät. Julkisuudessa olevat henkilöt saavat helposti stereotypioita, joten tämä kirja rikkoo niitä hyvin – kirja antaa hyvän kuvan siitä, että julkisuuden takana onkin eri ihminen kuin aluksi uskoisi, Kotro kuvailee kirjaa.

Kuva 1: Docendo
Kuva 2: Harri Hinkka


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.